Bezár

Hírarchívum

Tananyagfejlesztés a minőségi informatikaoktatásért

Tananyagfejlesztés a minőségi informatikaoktatásért

2011. szeptember 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Informatikai Tanszékcsoportja és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara 2010. áprilisában közös projektet indított, melynek célja komplex megközelítésű tananyagfejlesztés az informatikai oktatásban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi és veszprémi intézmény együttműködésében 43 db magyar nyelvű digitális tananyag készült el nemzetközi szinten elismert szakemberek bevonásával a közel 100MFt költségvetésű projektben, melyhez a TÁMOP 4.1.2.A pályázat keretében a két résztvevő közel 80MFt támogatást nyert el.

A pályázat résztvevői szeptember 27-én tartották a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában a sajtótájékoztatóval egybekötött projektzáró rendezvényt. A rendezvényen a projekt szakmai vezetője, Dr Kató Zoltán tanszékvezető egyetemi docens (SZTE) ismertette a projekt fő eredményeit, majd a pályázatban résztvevő intézetek rövid ismertetése után néhány kiemelten érdekes jegyzetet mutattak be a szerzők. A kiadói feladatokat a Typotex Elektronikus Kiadó Kft. látta el.

A kifejlesztett tananyagok közül nagyon sok eddig csak idegen nyelven volt elérhető, a most elkészült, ingyenesen hozzáférhető tankönyvek, feladatgyűjtemények a legfrissebb tudást közvetítik magyar nyelven. Interaktív (ún. hipertextes) olvasási lehetőség, animációk, mozgóképi tartalmak és demó programok színesítik az oktatóanyagokat, melyek egyelőre a http://tananyagfejlesztes.mik.uni-pannon.hu/ webcímen érhetők el, de hamarosan a www.tankonyvtar.hu oldalról is letölthetővé válnak.

A fejlesztés közel százmillió forintból 80 százalékban az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg az Új Széchenyi Terv keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek