Bezár

Hírarchívum

Emléknapot tartottak az ETSZK-n

Emléknapot tartottak az ETSZK-n

2012. április 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán (SZTE ETSZK) Dr. Szél Évára emlékeztek április 19-én. A – többek között Magyar Köztársaság érdemrenddel kitüntetett – egykori főigazgatónak szentelt délutánon több előadást is tartottak a szociális munkáról és az egészségfejlesztésről.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Múló idő a segítő szakmában” mottóval rendeztek Dr. Szél Éva Emléknapot a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán (SZTE ETSZK). Az április 19-i rendezvényen előadásokat tartottak a védőnőségről, a szociális munkáról, de szó esett az egyes szakmák egészségfejlesztési kompetenciáiról is. Az ETSZK-ra látogatott Jana Latendresse és Morgan Hutcherson: a kansasi nővérképzésről beszéltek.

Az emléknapot Dr. Szél Évának szentelték, aki az Állami Védőnőképző Intézet, az ETSZK elődjének az orvosigazgatója volt. A professzor asszony nevéhez fűződik a főiskolai szintű védőnőképzés megindítása, majd ennek fejlesztése, amely által a szegedi intézmény országos elismertségre tett szert. Vezetése alatt Dr. Szél Éva sokat tett új szakok és képzések alapításáért, az oktatás tárgyi, illetve személyi feltételeinek megteremtéséért. Munkáját többek között a Köztársasági Érdemrend Csillagrendjével, valamint az Érdemes Orvos és a Magister Emeritus címmel ismerték el.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek