Bezár

Hírarchívum

TIK-tavasz

Föld Napja a „Zöld Kongresszusi Központban”

Föld Napja a „Zöld Kongresszusi Központban”

2012. április 23.
2 perc

Idén háromnapos programsorozattal ünnepli a Föld Napját az SZTE Tanulmányi és Információs Központja. A hagyományosnak számító, népszerű programok mellett több új érdekességgel várja a TIK a látogatókat.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az ország és Európa egyik leginkább környezetbarát egyetemi zöldépülete, egész évben a minimális ökológiai lenyomatra törekedve működik. A Föld Napja rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemi polgárok körében is népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást és életmódot.

Április 22-én, a Föld Napján az SZTE Füvészkertben egész napos családi rendezvénnyel kezdődtek a programok, a Tanulmányi és Információs Központ munkatársai ökológiai lábnyomméréssel és Zöld kvízzel várták az érdeklődőket.

Április 24-én a Központban folytatódik a Föld Napja program: aki délután végigjárja a kazán-túrát, megtudhatja, hogyan fűtik a hatalmas, 25 ezer négyzetméteres épületet. A Tappancs Állatvédő Alapítvány sátrában kvíz és társasjátékok mellett kutyusok várják a látogatókat. Egész nap megtekinthető a Szegedi Repülő Közhasznú Egyesület vitorlázórepülő kiállítása. Ígéret Fát és Hagyj nyomot! táblát állítanak fel a főbejárat előtt. A vendégek az üzenő falra írhatják fel, hogy az év többi napján mit tesznek majd a környezetvédelem jegyében.

A TIK Kiállítási terében az Ásványtani Tanszék és a Geothink Egyesület kiállításán magyarországi vízfajtákat kóstoltatnak majd, megtekinthető lesz a mai és az 50 millió évvel ezelőtti magyarországi domborzat is. Emellett ping pong és bicikliversennyel, közös jógázással várja a vendégeket a TIK. Április 26-án a Zöld filmklub vetítésével zárul az egyetemi Föld nap.

A versenyekre a következő címen lehet előjelentkezni: zoldhirek@tik.u-szeged.hu További információért és részletes programért: http://www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont/kongresszusi-kozpont-120402/ismet-fold-napja?objectParentFolderId=9965

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek