TIK-tavasz

Föld Napja a „Zöld Kongresszusi Központban”

Idén háromnapos programsorozattal ünnepli a Föld Napját az SZTE Tanulmányi és Információs Központja. A hagyományosnak számító, népszerű programok mellett több új érdekességgel várja a TIK a látogatókat.

 

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az ország és Európa egyik leginkább környezetbarát egyetemi zöldépülete, egész évben a minimális ökológiai lenyomatra törekedve működik. A Föld Napja rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemi polgárok körében is népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást és életmódot.

Április 22-én, a Föld Napján az SZTE Füvészkertben egész napos családi rendezvénnyel kezdődtek a programok, a Tanulmányi és Információs Központ munkatársai ökológiai lábnyomméréssel és Zöld kvízzel várták az érdeklődőket.

Április 24-én a Központban folytatódik a Föld Napja program: aki délután végigjárja a kazán-túrát, megtudhatja, hogyan fűtik a hatalmas, 25 ezer négyzetméteres épületet. A Tappancs Állatvédő Alapítvány sátrában kvíz és társasjátékok mellett kutyusok várják a látogatókat. Egész nap megtekinthető a Szegedi Repülő Közhasznú Egyesület vitorlázórepülő kiállítása. Ígéret Fát és Hagyj nyomot! táblát állítanak fel a főbejárat előtt. A vendégek az üzenő falra írhatják fel, hogy az év többi napján mit tesznek majd a környezetvédelem jegyében.

A TIK Kiállítási terében az Ásványtani Tanszék és a Geothink Egyesület kiállításán magyarországi vízfajtákat kóstoltatnak majd, megtekinthető lesz a mai és az 50 millió évvel ezelőtti magyarországi domborzat is. Emellett ping pong és bicikliversennyel, közös jógázással várja a vendégeket a TIK. Április 26-án a Zöld filmklub vetítésével zárul az egyetemi Föld nap.

A versenyekre a következő címen lehet előjelentkezni: zoldhirek@tik.u-szeged.hu További információért és részletes programért: http://www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont/kongresszusi-kozpont-120402/ismet-fold-napja?objectParentFolderId=9965

SZTEpress

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.





Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.