Bezár

Hírarchívum

Fotó- és videopályázatot hirdetett egyetemistáknak a Müpa

Fotó- és videopályázatot hirdetett egyetemistáknak a Müpa

2012. április 22.
2 perc

Látóhatár címmel hirdetett fotó- és videopályázatot egyetemistáknak a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa). A program célja, hogy a jelentkezők megmutassák, milyen perspektívát látnak maguk előtt a kultúrában és a társadalomban. A május 21-ig beküldendő műveket szakmai zsűri értékeli Korniss Péter, Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus, fotóriporter elnöklésével.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyetemisták részére hirdetett pályázatot a budapesti Művészetek Palotája (MÜPA) Látóhatár címmel. A szervezők olyan foto-és videofelvételeket várnak, amelyek megmutatják, milyen perspektívát látnak maguk előtt a fiatalok a kultúrában és a társadalomban. A pályázat célja, hogy rávilágítsanak, mely értékek továbbgondozása, fejlesztése hozhat pozitív változást saját jövőjüket, illetve a társadalom jövőjét illetően, valamint mit adhat egy kulturális intézmény válság idején, milyen szerepe, küldetése lehet, hogyan teheti jobbá az emberek életét. Az alkotások azonban a Müpa intézményéhez is kapcsolódhatnak: témájuk lehet, hogy mit jelent az alkotók számára a Művészetek Palotája.

A pályázat győztesei értékes tárgynyereményeket tudhatnak magukénak, a legjobbak pedig akár kiállításokon is szerepelhetnek. A beérkező műveket Lajos Tamás operatőr, a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem oktatója; Réz András filmesztéta és reklámszakember, Kovács Ágnes, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója, valamint az intézmény video-főszerkesztője, Kovács Krisztián fogja értékelni Korniss Péter Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus, fotóriporter elnöklésével. A bírák foto, illetve video kategóriában I-III. díjat adnak ki.

A pályázatra május 21-ig várják az alkotásokat, amelyeket elegendő digitális formában beküldeni. A Művészetek Palotája az itt olvasható versenykiírásban megjelölt feltételekkel igény esetén fotózási és forgatási lehetőséget is tud biztosítani a jelentkezők számára.

 

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek