Bezár

Hírarchívum

Irányítástechnikai programozók vetélkednek az SZTE Mérnöki Karon

Irányítástechnikai programozók vetélkednek az SZTE Mérnöki Karon

2012. április 12.
1 perc

Látványos robotikai feladat megoldásával zárul április 13-án a XVIII. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán április 11-én kezdődött a műszaki felsőoktatási intézmények seregszemléjének is tekinthető program. A szegedi universitas két kara is verbuvált csapatot az érdekes versenyre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Otthont ad a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar a Felsőfokú Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) szép hagyományú rendezvényének. Az Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyt 18. alkalommal hívják életre.

Az SZTE Mérnöki Kara, illetve Természettudományi és Informatikai Kara is indított csapatot. Április 13-án, a zárónapon délelőtt látványos programozói/robotikai feladatokat oldanak meg a versenyzők, az eredményhirdetés 17 órakor kezdődik az SZTE Mérnöki Kar Moszkvai krt. 9. számú épületében.

Április 11-13. között vetélkednek a műszaki felsőoktatási intézmények csapatai. A szervezői feladatokat az SZTE MK Műszaki Intézete vállalta magára. Az intézet adjunktusa, Gyeviki János irányítja a szervezőmunkát. Elmondta: a verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése, továbbá az oktatók, hallgatók és ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése, a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem kialakítása és a hallgatói munka elismerése.

A műszaki felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatóiból álló csapatoknak e versenyen – többek között – válaszolniuk kell elméleti kérdésekre az irányítástechnika tárgyköréből, továbbá két PLC programozási feladatot úgy kell megoldaniuk, hogy a megoldást be kell mutatniuk konkrét működő modellen is.

További részletek: http://csuka.mk.u-szeged.hu/~verseny/

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek