kiemelt

„Modern idők” - Könyvtári Éjszaka az SZTE-n

A „Modern idők” köré szerveződik az idei Könyvtári Éjszaka a Szegedi Tudományegyetemen. Így a megszokott túrák, kvízek, játékok színházi produkciók, valamint tudományos előadások mellett korhű jelmezek, díszletek kavalkádjában, a „modern idők” zenéjével kísérve ismerkedhetnek meg az SZTE Klebelsberg Könyvtár látogatói április 25-én.

 

Technikai-technológiai mámor, hétköznapivá váló találmányok, csökkenő távolságok; porszívó, rádió, miniszoknya és Váncza sütőpor – Villanások a ’20-as, ’30-as évekből. Most e jelenségek köré csoportosul a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) a Könyvtári Éjszaka: „Modern idők” címmel szerveznek április 25-én (szerda) esti programsorozatot az Ady téri épületben.

Így az immár hetedik alkalommal megtartott, nyílt rendezvényen a kort megidéző környezetben, díszletek, ruhák és jelmezek kavalkádjában tekinthetik meg az érdeklődők az egyetemi bibliotéka látványosságait. Idén is szerveznek könyvtári túrákat, kvízeket, játékokat, a legkisebbeknek pedig gyermekprogramokkal kedveskednek. Azonban színházi produkcióban sem lesz hiány: az intézmény munkatársai bohózatokkal szórakoztatják majd a látogatókat.

A ’20-as, ’30-as évek világát kiállításokon is megidézik, hiszen a korszak zenéjét, képzőművészetét és filmjeit mutatja be egy-egy tárlat, Klebelsberg Kunóról vagy Szent-Györgyi Albertről szintén meglékeznek; de Bartók Béla és Kodály Zoltán művészete ugyanúgy közelebb kerülhet – a Zenei Gyűjtemény közreműködésével – az érdeklődőkhöz.

A Riverside együttes jóvoltából felcsendülnek azonban a kor slágerei is, de az „art deco”, a „vintage” és a szecesszió stílusú jelmezekbe bújt látogatók veterán autókkal szintén fotózkodhatnak.

A VII. Könyvtári Éjszakát az SZTE Klebelsberg Kunó Könyvtárban tartják április 25-én este 18 óra és hajnal 1 között. A rendezvény mindenki számára nyitott, részletes programja hamarosan elérhetővé válik a Szegedi Tudományegyetem honlapján.

 

SZTEpress

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.






További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *