A munkáltatók igényeit figyelve oktat az SZTE

Mit tanítsanak az egyetemen a hallgatóknak? A kérdésre a leendő munkáltatók válaszát is várja a Szegedi Tudományegyetem, ahol három kart érintő új képzésfejlesztési projekt indul.

 

A munkáltatók igényeihez, a munkaerő-piaci szereplők elvárásaihoz igazítják képzéseiket a felsőoktatási intézmények világszerte. A Szegedi Tudományegyetem három karán – a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetésével – 160 millió forintos képzésfejlesztési projekt indul, melynek részeként a munkáltatók megkérdezésével bővítik a tananyagot és az oktatást. A projektről sajtótájékoztatót és szakmai napot tartanak április 26-án (csütörtökön) 13 óra 40 perctől az SZTE pedagógusképző kari főépületében (Szeged, Boldogasszony sugárút 6., első emeleti tanácsterem).

Az ősszel induló 15 órás képzéseken az oktatás minden szintjén alkalmazható modern módszertani eljárásoktól a kutatás-oktatás transzfer gyakorlati megvalósításáig kínálnak új ismereteket.


A sajtótájékoztató meghívója és a szakmai nap programja itt olvasható:

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.



Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




További hallgatói vélemények >>>