Bezár

Hírarchívum

Az SZTE-hallgatót segíti a részletfizetés, a diákhitel

Az SZTE-hallgatót segíti a részletfizetés, a diákhitel

2012. augusztus 16.
2 perc

Közelegnek határidők, de az SZTE önköltséges gólyái, hallgatói még időben léphetnek. Az első és a további két részletről szóló csekket a 33. héten postán kapják meg, a Diákhitel 2 igénylésére pedig augusztus 15-től nyílik lehetőség.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– A Szegedi Tudományegyetem Szenátusának június végi döntése értelmében a hallgatók három részletben fizethetik be a költségtérítésüket, önköltségüket – jelentette ki Fekete Csaba, a Hallgatói Szolgáltatói Iroda vezetője. A három részletben történő fizetést nem kell kérvényezniük a hallgatóknak, ettől a tanévtől minden költségtérítéses, illetve önköltségi díjas hallgató automatikusan 3 részletfizetéses csekket kap. A féléves önköltségi díj 50 százalékát első részletként kell befizetni – legkésőbb szeptember 10-ig. A költségtérítés, önköltségi díj fennmaradó 25-25 százaléka kiegyenlítésének határideje: október 10., illetve november 10. – sorolta a határidőket a HSZI vezetője. Az, aki egy összegben kívánja kifizetni a féléves képzési díjat, az a 3 csekket egyszerre is feladhatja A befizetési értesítőket a 33. héten postára adja az SZTE.

Az SZTE hallgatói által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról című szabályzata elérhető a http://www.u-szeged.hu/egyetem/szabalyzatok linken. (Az egyetem néhány kara a korábbi szabályoknak megfelelő, mára érvényüket vesztett információkat, határidőket is szerepeltet honlapján.)

Az önköltségi díj kifizetését segíti a Diákhitel2. A kedvezményes, mert 2 százalékos kamatozású kölcsönről információt kaptak a gólyák a felvételi értesítéssel együtt. Fekete Csaba a www.u-szeged.hu kérdésére válaszolva elmondta: azok számára, akik Diákhitel2 segítségével rendeznék az önköltségi díjukat, a Modulo rendszerben augusztus 21-én nyílik meg az a felület, amelyen jelezhetik ezt a szándékukat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a Diákhitel2 igénylését a: https://www.diakhiteldirekt.hu/ oldalon lehet elindítani, ahol további információk is elérhetők erről a lehetőségről.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek