Bezár

Hírarchívum

Nov_innovacios_klub_kiemelt

Megtartotta első klub estjét az SZTE Innovációs Klub

Megtartotta első klub estjét az SZTE Innovációs Klub

2012. december 01.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága és a NOS-Szeged Kft. 2012 nyarán azzal a céllal hozta létre az SZTE Innovációs Klubot, hogy egy olyan közösséget építsen ki, ahol a tagok inspiratív légkörben közösen gondolkodnak, és ahol az egyedi ötleteket közösen vitathatják meg.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nov_klubE kezdeményezés első fontos állomása volt a november 27-én a JATE Klub nagytermében megrendezett Innovációs Klub Est, melyen a résztvevők Pukler Gábor, a Magyar Telekom üzletfejlesztési és innovációs igazgatójának előadását követően kötetlenül vitatták meg a hazai innováció jelenlegi helyzetét.


Az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága és a NOS-Szeged Kft. az SZTE kutatói közösségi életének felpezsdítése, a fiatalabb és a tapasztaltabb kutatók kötetlen és inspiratív eszmecseréjének támogatása céljából 2012 nyarán létrehozta az SZTE Innovációs Klubot, ahol rendszeresen (kéthavonta) találkozhatnak és megoszthatják egymással gondolataikat a résztvevők.


Az első Innovációs Klub házigazdái Buzás Norbert, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója és Kapás Ferenc, a NOS-Szeged Kft. ügyvezetője voltak, meghívott vendégként pedig Pukler Gábor, a Magyar Telekom Nov_klub3üzletfejlesztési és innovációs igazgatója tartott prezentációt. A klubesten a Szegedi Tudományegyetem vezetői, jeles kutatói és az innováció iránt érdeklődő hallgatók mellett olyan innováció-orientált nagyvállalatok (MOL, GE) és kisvállalatok is képviseltették magukat, amelyek számos kutatás-fejlesztési tevékenységet bonyolítottak le az elmúlt években az egyetemmel együttműködésben.

Az est első részében Pukler Gábor bemutatta a Magyar Telekom innovációs irányait és néhány konkrét fejlesztést a mobilfizetés, az e-Health, a smart home energiamenedzsment szolgáltatások új üzleti területein. Az igazgató előadását követően kötetlenebb formában folyt az eszmecsere. A több mint félszáz érdeklődő megnézhette és kipróbálhatta a Magyar Telekom számos innovatív megoldását és érdekes eszközét (köztük a VitaDock termékcsalád iPhone-ra csatlakoztatható innovatív egészségügyi termékeit, a Mobiltárca alkalmazást és a Praxisplatform szolgáltatásait), és megkóstolhatta az estre készült innovatív réteseket (strudeleket), valamint az Innokoktélokat. A következő Innovációs Klub Estre várhatóan 2013 januárjában kerül sor.

 

SZTEinfo


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek