Uniface_kezdo

Bárki lehet diplomás – teszteltük az Uniface-t

Az SZTE Uniface nevű online reality játékán a felvételizők – még a meghosszabbított jelentkezési határidő előtt – megszerezhetik virtuális diplomájukat. A programot már mi is teszteltük: álltunk sorban a tanulmányi osztályon, kerestünk albérletet, benéztünk egy-egy előadásra és kávéztunk a JATE Klubban.

Az Uniface nevű internetes játékra bárki regisztrálhat, így akár 15 nap alatt szerezhet virtuális diplomát a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) számos alapképzésén. Mi Kommunikáció- és médiatudomány szakra jelentkeztünk, így a magyar mellett történelemből „felvételiztünk”. Sikeresen kitöltöttük az érettségi-kérdéssort idéző tesztet, hiszen bekerültünk államilag támogatott képzésre, és még egy üzenet is várt a rendszerben – kollégiumi férőhelyünket biztosítja az SZTE. 

SZTE_rektoriSzabó Gábor rektor is szívesen fogadott minket: videós köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, amit már minden felvételiző sejt: „az egyetemi lét sem csupán az órák látogatásából áll”, s hozzátette: „Szeged arculatát a hallgatók határozzák meg”. Ez az Uniface vezérelve is, hiszen a napi kötelező óralátogatás mellett számos egyéb, szabadidős programot biztosít a játék úgy, hogy közben a város megismerését is lehetővé teszi.

A kötelező ügyintézést egy Szeged-térkép segíti, a megfelelő pontokra kattintva a Hallgatói Szolgáltató Irodától (HSZI) kezdve a bankig bárhova könnyedén eljuthatunk. Az egyetemi épületek közötti tájékozódást is segíti ez rendszer: a bölcsész kar és a hallgatói önkormányzat, az egyetemi könyvtár és a tanulmányi osztály néhány „klikk” után szintén megvan.

A város számos virtuális szabadidős tevékenységet ajánl, hiszen végignézhetjük a múzeumokat, ellátogathatunk a Szegedi Nemzeti Színházba, de sportolhatunk is a Hattyas sori Sportközpontban.

Ügyelnünk kell az időnk beosztására, hiszen az online egyetemisták napja is csak 24 órából áll, tehát tevékenység pontjaink korlátozottak. Azonban népszerűség pontjaink sok mindennel növelhetők: egy-egy kávézás vagy jegyzetcsere megsokszorozhatja számukat. Viszont a tudás pontokért meg kell dolgozni, mivel számos, életszerű szituációban kell helytállnunk. A könyvtári tartózkodásunk vagy az óralátogatásaink alatt jónéhány kérdéssel bombáznak oktatóink és diáktársaink, amelyekre meg kell felelni. A várossal és nevezetességeivel is kvíz kérdéseken keresztül ismerkedünk meg – szerencsére kis utána olvasással minden tárgykörben otthonosan mozoghatunk. Az ismeretszerzést videók is segítik: egy-egy előadás nyomon követhető, így a tudományos témákban sem hozhat zavarba a játék. Mindemellett a diákok szintén megszólalnak a felvételeken, ezáltal a karok működéséről és az SZTE szolgáltatásairól tájékozódunk.

Bár virtuális diplománkig még pár kérdést meg kell válaszolnunk az Uniface-en, már megtanultuk, milyen feladatokkal kell megbirkóznunk a vizsgákon kívül; mely szolgáltatásokat vehetjük igénybe és mik a kötelességeink egyetemi életünk során. Mivel a felvételi határidőket február 24-ig meghosszabbították, a hónap végéig még lesz időnk újabb szakra is jelentkezni, így akár több virtuális diplomával a zsebünkben zárhatjuk le a felvételi időszakot.

Addig is a játék iránt érdeklődők az SZTE www.u-szeged.hu honlapján regisztrálhatnak az Uniface-re és kipróbálhatják a játékot amellett, hogy választ kaphatnak felvételivel kapcsolatos kérdéseikre.

K. T.

Az Uniface játék leírása itt olvasható

A játék során a Szegedi Tudományegyetem támogatói:

x-admin_logo szin_logo

Jakab_Csaba_autosiskola Rutin_Autosiskola Yes_nyelviskola


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>