edu

Educatio kiállításon a szegedi egyetem

A Szegedi Tudományegyetem idén is megjelenik az Educatio kiállításon a Papp László Budapest Sportarénában az F11-es standon, rögtön a bejáratnál. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjén, 2012. január 20-21. között a felvételizők első kézből szerezhetnek információkat az SZTE-ről. A diákokat meglepetés játék várja.

Az ország valamennyi egyeteme és főiskolája, így a szegedi universitas is részt vesz a 2012. január 20-21-ei Educatio-kiállításon. A most 12. alkalommal, a fővárosi Papp László Budapest Sportarénában tartandó kiállításon az F11-es standon, rögtön a bejáratnál található a Szegedi Tudományegyetem 72 négyzetméteres bemutatkozó területe.

Január 20-án és 21-én (pénteken és szombaton) naponta 10-17 óra között a felvételizők első kézből szerezhetnek információkat szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény 12 karával, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak kérdéseikre. Lehetőség nyílik – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről információt kérni az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól. Kiderül például, hogy Közép-Európa legzöldebb egyeteme a Szegedi Tudományegyetem, amely egyben az egyetlen hazai felsőoktatási intézmény is a tudományos eredmények alapján rangsort állító leideni listán. A szervezők hangsúlyozzák: a pontos információk mellett meglepetés játékkal, ajándékokkal várnak mindenkit a Szegedi Tudományegyetem standján.

A felvételi idei menetéről és a megváltozott szabályozásról részletes tájékoztatást kaphatnak a diákok, a szülők és a pedagógusok az Educatio kiállításon. Például a színpadon és a szekciótermekben különböző előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A témák között a felsőoktatási törvény módosításától a felvételi eljárás sajátosságain át a külföldi pályázati lehetőségekig számos aktuális kérdés felmerülhet. Az Educatio kiállításra a belépés ingyenes.


 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.


Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *