Bezár

Hírarchívum

A fizika napja a szegedi egyetemen

A fizika napja a szegedi egyetemen

2012. január 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) idén is megrendezik a fizika napját. A 2012. január 28-ai előadásokat bemutatók, kísérletek és totó követi. A program házigazdája – az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) Fizikus Tanszékcsoport – minden érdeklődőt szívesen lát a felújított Dóm téri épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

fizikanapja02Előadásokkal, kísérletekkel és totóval vár mindenkit a Szegedi Tudományegyetem a fizika napján, ahol az érdeklődők bepillanthatnak az SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport életébe, megismerhetik az oktatók és kutatók munkáját is. A 2012. január 28-ai (szombati) rendezvényt a szegedi Dóm tér nagyszabású felújításon átesett fizikus épületszárnyában tartják 9 és 14 óra között.

A résztvevők változatos előadásokon ismerkedhetnek meg a Szegeden folytatott sokrétű fizikai kutató- és fejlesztőmunkával: többek között megtudhatják, hogyan érzékelnek a számítógépek, telefonok; de hallhatnak a szupernóvákról is. A programban helyet kapnak olyan látványos bemutatók és kipróbálható kísérletek, mint például az Írjunk fénnyel!, vagy a Fúrjunk-faragjunk-gyújtogassunk lézerrel! címmel ajánlható látványosságok .

Az egyetemi képzések iránt érdeklődőket a szervezők felvételi és tanulmányi információkkal is várják. A részletes program az SZTE Fizikus Tanszékcsoport honlapján olvasható.

Az esemény plakátja innen letölthető

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek