Bezár

Hírarchívum

Kiváló kórházak: két bronzérmes klinika

Kiváló kórházak: két bronzérmes klinika

2012. január 19.
2 perc

Ezredekben volt mérhető a differencia Az év kórháza verseny top húszas élbolyában: összesítésben a szegedi egyetem belgyógyászati klinikája a 14., a sebészeti klinika a 16., a gyermekklinika a 30. helyet szerezte meg. Az 5 közül 2 kategóriában a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egy-egy klinikája bronzérmes lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A HaziPatika.com hetedik alkalommal hirdette meg Az év kórháza versenyt: a betegek, páciensek véleményére és visszajelzéseire építve keresi évről évre a legnívósabb hazai egészségügyi intézményeket. Az internetezők öt kategóriában értékelhették az egészségügyi intézményeket, az iskolában is megszokott ötös skálán. Egytől ötig lehetett pontozni az orvos-szakmai ellátást, az ápoló és szakszemélyzetet, az infrastruktúrát, az ellátást, valamint a tisztaságot és a környezetet. Összesítésben a dobogósak a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek. Összesen 6900 páciens adta le voksát.

A harmadik helyen végezett Az év kórháza verseny 2011. évi fordulója 2 kategóriájában is a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központhoz tartozó két intézmény. Az SZTE I. számú Belgyógyászati Klinika az ápoló és szakszemélyzet kategóriában, míg az ellátás minősége alapján az onkoterápiás klinika lett bronzérmes. Ez utóbbi kategóriában 10. helyezett az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjához tartozó intézmények közül orvos szakmai ellátás terén 11. helyre rangsorolták az I. számú Belgyógyászati Klinikát. Az infrastruktúra alapján 14. lett az SZTE ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet. Az ötödik, a Környezet és tisztaság kategóriában a 6. helyezett: az SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika.

Csongrád megye 22 megmért egészségügyi intézményei közül a top 10 között az SZTE 8 klinikája szerepel: 2. helyezett a belgyógyászati, 3. a sebészeti, 4. a gyermekgyógyászati klinika, míg 6. az onkoterápiás, 7. az aneszteziológiás és intenzív terápiás intézet, 8. a szülészeti és nőgyógyászati, 9. a traumatológiai, 10. az idegsebészeti klinika.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek