Bezár

Hírarchívum

Szegedi hallgatók is besegítettek a görkorcsolya Eb-n

Szegedi hallgatók is besegítettek a görkorcsolya Eb-n

2012. július 30.
2 perc

A július 22. és 28. között Szegeden megrendezett gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokság támogatói közül a Szegedi Tudományegyetem sem hiányozhatott.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

DSCF2653A gyorsasági görkorcsolya kontinensviadalnak eredetileg Spanyolország adhatott volna otthont, ám a hispánok tavasszal visszaléptek, így – három hónapnyi felkészülést követően – Magyarország ugrott be szegedi helyszínnel. Közel húsz ország mintegy 450 versenyzője mérte tudását a szegedi Szatymazi utcában található pályán. A főszervező szegedi Tornádó Team nagyszerű munkát végzett, hiszen az Eb minden igényt kielégített. Egyedül az időjárás tréfálta meg egy kicsit a sportolókat, a július 24-i versenyeket – akárcsak a Szegedi Tudományegyetem I. Pont Ott Partiját – elmosta az eső, ám mivel a programban egyébként is szerepelt egy tartaléknap, így július 28-ára sikerült utolérniük magukat.

A házigazda egyesület részéről Garzó Erika vezetőedző – egyben a magyar csapat vezetője – és Kéri Ferenc edző vállalt oroszlánrészt a szervezőmunkából. A két tornádós szakembert és csapatukat számos önkéntes is segítette, akik között SZTE-s hallgatókat is találhattunk. Az Eb egyik „mindenese” Borbás Réka volt, akit most vettek föl az SZTE BTK pszichológia szakjára. A szegedi egyetem „gólyája” – édesanyjával, Garzó Erikával – évek óta járja a rangos nemzetközi megmérettetéseket, ismeri azok minden csínját-bínját, így valóban komoly szerep hárulhatott rá.

DSCF2574
Garzó Erika
– Én vittem a versenyirodából a bíróknak a futambeállításokat, illetve az időket, hogy ki hányadik lett. Alá kellett íratnom a hivatalos papírokat a főbírókkal és az európai szövetség elnökével, majd azt követően másolhattuk és oszthattuk azokat szét a csapatoknak, hogy fel tudjanak készülni a futamokra – beszélt feladatairól a www.u-szeged.hu-nak.

Réka egyébként az elmúlt években beutazta szinte teljes Európát, megfordult versenyeken Olaszországban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Spanyolországban és Ausztriában is. Maga egyébként nem görkorizik. Még óvodás korában megpróbálkozott a sportággal, ám lebeszélték róla, mert az túl veszélyes. Ezt igazolja – mondta – hogy a szegedi Eb egyik női futamában csaknem tucatnyi esés borzolta a kedélyeket, egy résztvevőt kórházba is kellett szállítani. Hozzáette: a külföldi sportolók az átlagosnál picit kisebb szegedi pályát rendkívül nehéznek és technikásnak találták, élvezték rajta a száguldást.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek