Bezár

Hírarchívum

Balatoni nyári tábort szervez „gimiseknek” az ÁJTK

Balatoni nyári tábort szervez „gimiseknek” az ÁJTK

2012. június 24.
2 perc

Augusztus 27. és szeptember 2. között kirándulással és érdekes kurzusokkal egybekötött tehetséggondozó tábort szervez középiskolásoknak a szegedi egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az SZTE Tehetségpont. Elsősorban a jog-, humán- és társadalomtudományok iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani – a szervezők előzetes jelentkezéseket várnak!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Jogi és komplex kompetenciafejlesztő tehetséggondozó táborban” olyan személyes képességek elsajátításának elősegítésére törekszenek a szervezők, melyre a hagyományos oktatás kereteiben nem adódik lehetőség. Az általános kompetenciafejlesztéshez kapcsolódó témákon túl néhány blokk erejéig bevezetik a diákokat a jog világába, különös hangsúlyt fektetve a köztudatban legnépszerűbb jogi területekre, illetve az aktuális társadalmi és gazdasági problémákra.

Így a diákok betekinthetnek például a politikai pártok és ideológiák világába, krimi-nyomozó-játékkal egybekötve hallhatnak a büntetőjogról és a kriminálpolitikáról, személyiségtesztet tölthetnek ki, pályaorientációs tanácsokat kaphatnak, és gyakorlatorientált stratégiai játékon vehetnek részt. A szakmai kurzusokon az előadásokat interaktív foglalkozás, majd vita vagy diszkusszió követi.

A tábor kínálatából természetesen nem maradnak ki a szabadidős programok sem, így többek között strandolásra, a Zamárdi Kalandpark felkeresésére, közös főzésre és kirándulásra is számíthatnak a résztvevők.

A tábor helyszíne Balatonfenyves. A résztvevőknek a szervező intézmények pályázati, illetve alapítványi forrásból biztosítják a programlehetőséget, a kurzusokon való részvételt, szállást hét éjszakára és hatnapi teljes ellátást, így a részvételi díj csupán 10 ezer forint.

A szervezők előjelentkezőket várnak, jelentkezési űrlap az SZTE Tehetségpont honlapján (www.szegeditehetsegpont.hu) érhető el, a táborral kapcsolatos további információ kérhető Szarvas Kata koordinátortól (info@sztehetseg.hu, 62/544-696).

M. A.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek