Bezár

Hírarchívum

Éjszakai kalandtúra és Természetismereti Tudástár a Múzeumok Éjszakáján

Éjszakai kalandtúra és Természetismereti Tudástár a Múzeumok Éjszakáján

2012. június 20.
2 perc

Droggyűjtemény, varázslat, és Kampec Dolores – a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egységei is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája nevű kezdeményezéshez. Június 23-án zseblámpás kalandtúrával, valamint szabadtéri koncerttel várja látogatóit az SZTE Füvészkert; a pedagógusképző kar Tudástárában pedig természetismereti előadásokkal, illetve tárlatvezetéssel készülnek az éjszakai rendezvényre.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Múzeumok Éjszakáján, június 23-án a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) gyűjteményein kívül Szegeden például a Móra Ferenc Múzeum, a Reök-palota, a Dóm és a Somogyi könyvtár is programokat kínál.

Droggyűjteménnyel, természettudományos kísérletekkel, valamint földrajzi megfigyelésekkel, tűztüneményekkel, vagy éppen zajterheléssel kapcsolatos előadásokkal készülnek az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) Interaktív Természetismereti Tudástárában. Június 23-án (szombaton) a Tudáskapu-tárlatvezetés 18:30 és 22 óra között indul, a többi rendezvény éjfélig tart, amelyekre felnőttek 350, diákok és nyugdíjasok 250 forintért válthatnak belépőt.

A jubiláló SZTE Füvészkertben szabadtéri koncerttel várják a látogatókat: versszerű dalszövegekkel, spirituális tartalmakkal csap a húrok közé az Ikrek zenekar 21 órától. A zene után azonban az éjszakai látnivalók kerülnek középpontba, hiszen idén is szerveznek zseblámpás kalandtúrát természettel kapcsolatos játékokkal 22 óra és éjfél között. A botanikus kertbe az SZTE dolgozói és hallgatói 300 forintos áron válthatnak belépőt, a teljes jegy 700 forintba kerül.

A város több intézményében kínál színes programokat a Múzeumok Éjszakája. Például a szegedi Dómban éjszakai toronylátogatást tartanak, a Somogyi könyvtár az Olimpiával kapcsolatban indít tárlatvezetéseket, a Fekete Házban Színház és Varázslat – Kiss Manyi és Rodolfó címmel nyílt kiállítást szemlélhetik az érdeklődők, amíg a Móra Ferenc Múzeumban kitárul a Munkácsy-festményeket őrző ajtó a látogatók előtt.

A június 23-i Múzeumok Éjszakájának részletes programja alább olvasható.

  plakat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek