Rajzolj kutatót! – pályázat

„Kedves Diákok! Érdekel Benneteket a kutatók munkája? Ismertek olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, és időnként meglepő találmányokkal állnak elő? Emellett rajzolni, festeni is jól tudtok?” – kezdődik a Tempus Közalapítvány fölhívása. Szünidei elfoglaltság is lehet szeptember 10-ig rajzot készíteni és küldeni „a” kutatóról.

 

A kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében a Tempus Közalapítvány felhív minden diákot a Kutatók Éjszakája rajzpályázatán való részvételre.

Egész Európában egy napon, szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. (További információ: www.kutatokejszakaja.hu)

Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a „laikusok” körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendezünk, amelyek minden korosztálynak szólnak.

Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását.

Olyan A3-as méretű alkotásokat (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várnak, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.).

A rajzversenyen három kategóriában lehet pályázni: I. kategória: 6-12 éves diákok, II. kategória: 13-18 éves diákok, III. kategória: 18 éven felüli, felsőoktatásban tanuló hallgatók.

Egy pályázó csak egy rajzzal pályázhat!

A rajzokat vagy festményeket postán lehet feladni a következő címre: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508. A borítékon fel kell tüntetni: „Kutatók Éjszakája - rajzpályázat”!

A képek hátoldalára fel kell írni a kép címét, és az alkotó nevét és címét! A rajz mellé csatolni kell kísérőlevelet a következő adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.), intézményének neve, címe.

A hiányos adatokkal vagy nem a kért formátumban beérkező rajzok, festmények nem kerülnek a zsűri elé.

Beküldési határidő: 2012. szeptember 10. (beérkezés határideje!)

A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzák, díjátadó ünnepségen. A legjobb képekből kiállítást szerveznek 2012. szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.

A győztes(eke)t levélben vagy e-mailben értesítik. A pályázatra kizárólag saját készítésű rajzokkal, festményekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy rajzát/festményét a Tempus Közalapítvány térítésmentesen felhasználja a szerző megjelölésével további rendezvényein, valamint kiadványaiban is.

További információ: Borsosné Polónyi Orsolya (e-mail: orsolya.polonyi@tpf.hu, tel.: 06-1-237-13-00)

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>