Bezár

Hírarchívum

szedeak_-_kiemelt

A Szedeák névadó támogatója az SZTE

A Szedeák névadó támogatója az SZTE

2012. június 17.
2 perc

Partneri összejövetellel zárta a 2011/2012-es idényt a szegedi férfi kosárlabdaklub, melynek 2006 óta névadó támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2011/2012-es idényzáró rendezvényen az egyesület elnöke, Kardos Péter ismertette az elmúlt szezon legfontosabb eredményeit, illetve vázolta a jövőre vonatkozó terveket is. Elhangzott: a Szedeák anyagi háttere a társasági adókedvezményekből származó források és a szponzori támogatások révén stabil. A tavaly ősszel indított törpkosárprogramnak köszönhetően öt helyi általános iskolával indult együttműködés, százötven gyermekkel ismertették és szerettették meg a sportágat. Idén őszre – a terveik szerint – tíz iskolára és háromszáz fiatalra bővül a résztvevők köre. A Szedeák valamennyi korosztályos együttese a legjobb tizenkettő közé jutott az országos bajnokságokban, az U12-esek a rendkívül értékesnek számító bronzérmet harcolták ki. A klub nyolc utánpótlás-válogatott játékossal is büszkélkedhet, ami jól jelzi az itt folyó munka minőségét. A felnőttek (Naturtex-SZTE-Szedeák) tizenegyedikként zártak az NB I/A csoportban, jövőre azonban a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb nyolc közé kerülés a cél.

2A találkozón a Szegedi Tudományegyetem képviseletében részt vett Majó Zoltán gazdasági és műszaki főigazgató is, aki egyébként tagja a Szedeák elnökségének. Megítélése szerint a férfi kosarasok olyan idényt zártak, melyre nemcsak ők lehetnek nagyon büszkék, hanem a felsőoktatási intézmény is. „Badó Attila közkapcsolati rektorhelyettes idejében indult meg az együttműködés a Szegedi Tudományegyetem és a Szedeák között, s lettünk névadó támogatói a Tisza-parti férfi kosárlabda-egyesületnek. Úgy gondolom, ez a kapcsolat már az elején is kölcsönös előnyökkel járt mindkét fél számára, s az utóbbi időkben különösképpen termőre fordult. A klubnak most olyan csapatai, játékosai, eredményei vannak a gyermekektől a felnőttekig, illetve olyan szponzori kör áll mellette, mely méltán koronázza meg az egyetem és a Szedeák kooperációját. Ezen az összejövetelen hallva az elmúlt szezon sporteredményeit és szervezeti átalakulását bemutató beszámolót különösképpen tetszik az a körültekintés és eltökéltség, amivel a vezetés kezeli a klub ügyeit” – fogalmazott.

A főigazgató megerősítette: az SZTE a továbbiakban is örömmel segíti névadó szponzorként a Szedeák munkáját, építkezését. Hangsúlyozta: „Sajnos az universitas lehetőségei némiképpen a sporttámogatás területén is szűkültek, ám a sportügyekért stratégiai szinten felelő Galambos Gábor professzor arról biztosította az egyesület vezetőségét, hogy továbbra is teljes mellszélességgel ott állunk mellettük”.

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek