Bezár

Hírarchívum

2012. Június

1 2 

Dugonics_ter_-_kiemelt

2012. június 06.
2 perc

Rácz Béla, az SZTE általános rektorhelyettese és Botka László, Szeged polgármestere június 6-án jelképesen útjára indította az egyetem központi épülete előtt a Dugonics tér év végéig tartó rehabilitációs beruházását.

 

2012. június 06.
4 perc

Új központi helyszínen, Szegeden a Reök-palota előtti téren várja a 83. Ünnepi Könyvhét és a 11. Gyermekkönyv-napok a Gutenberg-galaxis fiatal és idős szerelmeseit. A könyves történések jelentős százalékában a szegedi egyetemhez is valamilyen módon kötődő oktatók, egykori, vagy jelenlegi hallgatók vállalnak szerepet, ezekből szemezgettünk most, a teljesség igénye nélkül.

 

2012. június 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE) kötődő zenekar, a Médeia fiai, valamint több ismert, helyi költő részvételével Mélypont Ünnepélyt rendeznek június 6-án. Az ország legmélyebben fekvő pontjának állított, tiszaszigeti emlékhelyen az akusztikus koncertet és a felolvasást szabadtéri programok is kísérik.

 

muszaki_-_kiemelt

2012. június 05.
3 perc

Idén először a szegedi universitas is csatlakozott a Magyar Műszaki Értelmiség Napjának országos rendezvénysorozatához. A Szegedi Tudományegyetem június 5-én a műszaki fejlődés és fenntarthatóság jegyében szervezett előadásokkal és szabadtéri bemutatókkal ünnepelt.

 

2012. június 04.
1 perc

Idén is meghirdeti a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának elnöksége a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái), valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE.-vel a Dél-alföldi Innovációs Díj pályázatát.

 

egyetemek_borzeje_-_kiemelt

2012. június 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát május 24-én, Sepsiszentgyörgyön az Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE képzési kínálata mellett az érdeklődők a magyarországi felsőoktatási felvételi részleteiről is informálódhattak.

 

alma_mater_-_kiemlt

2012. június 04.
4 perc

Tízéves évfolyam-találkozóra gyűltek össze az SZTE BTK 2002-ben végzett magyar szakosai június 2-án, az SZTE Alma Mater támogatásának köszönhetően. Az egyetem alumni szervezete olyan közösséget szeretne építeni, amelynek révén az egyetem öregdiákjai a végzés után is kapcsolatban maradhatnak egymással és az intézménnyel.

 

2012. június 04.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem csapata Szombathelyen nyerte meg a férfi kosarasok Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságát.

 

2012. június 02.
1 perc
2012. június 02.
1 perc

Kónya Zoltán az MTA egyetemi kutatócsoporti pályázata révén kapott támogatást nanotechnológiai kutatómunkájuk folytatásához és új munkatársak bevonásához.

 

A_hely_4
2012. március 18.
22 perc

Tanulmányi versenyt hirdet, nyári olvasmányokat kínál, kiállítást és emléksétát szervez a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert tiszteletére, aki 80 éve fedezte fel a C-vitamint, és kutatói eredményeiért 75 éve elnyerte a Nobel-díjat. Az idei Szent-Györgyi emlékévhez kötődő híreket, tudósításokat itt kötjük csokorba.

 

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek