Bezár

Hírarchívum

kituntetettek_-_kiemelt

Egyetemi polgárok vettek át rangos városi kitüntetéseket

Egyetemi polgárok vettek át rangos városi kitüntetéseket

2012. május 28.
2 perc

Szeged Napja alkalmából május 26-án adták át a díszpolgári címet és a Pro Urbe díjakat. Idén valamennyi elismerést az SZTE-n dolgozó szakemberek érdemelték ki.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ünnepi közgyűlési ülést tartottak a városháza előtt május 26-án délelőtt. Ez alkalommal adta át a város legrangosabb 2012. évi kitüntetéseit Botka László polgármester.

Szeged díszpolgári címét Dobozy Attila bőrgyógyászprofesszor, akadémikus vehette, aki beszédében a városnak először azért mondott köszönetet, mert szüleit befogadta az első világháborút követően, másodszor pedig azért, hogy otthont adott a Kolozsvárról száműzött egyetemnek is. „Szeged bőkezűen adományozott épületeket, területet, tanári lakásokat az egyetemnek, ennek a bőkezűségnek köszönhető, hogy ma európai hírű felsőoktatási intézményünk van” – fogalmazott az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikai emeritus professzora.

Pro Urbe díjjal tüntették ki Galambos Gábort, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánját a tanárképzésben végzet áldozatos munkájáért és Lázár Györgyöt, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanárát.

 

SZTEPress

 

Dobozy Attila akadémikussal az ünnepi alkalomból a Szegedi Egyetem Magazin legfrissebb, 2012. május 2. száma közöl interjút.

 

Dobozy Attilával a hét embere rovatban közölt interjút a SZEGEDma.hu május 25-én – itt olvasható: http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/05/dobozy-attila-akademikus-ovjuk-borunket-s-megved-bennunket.html)

 

Szeged díszpolgára, Dobozy Attila a Telin TV Szegedi Panoráma című műsorának május 25-i adásában is nagyinterjút adott. (itt megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=ITGHaAiHM1k&feature=youtu.be )


Dr Dobozy Attilával készült interjú itt megtekinthető:

http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/professzorok/dr-dobozy-attila


Kitüntetettek - galéria
Az ünnepségen készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek