HÍD a középiskolától az egyetemig

Idén is meghirdeti tehetséggondozó programját tizenkettedikes diákok számára az Eötvös Loránd Kollégium, a Szegedi Tudományegyetem legrégebbi szakkollégiuma.

 

A Szegedi Tehetség-HÍD Program (HÍD: Hallgatók Ígéretes Diákokból) a magyar középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában áll, célja a középiskolában végzős tehetségek felkarolása. Hathatós eszközökkel (egyszeri tanulói ösztöndíj, mentori támogatás, nyári tábor, egyetemi szakkollégiumi lehetőség) segít abban, hogy ezek a diákok a középiskola – egyetem váltás folyamatát kibontakozásuk újabb lehetőségeként élhessék meg.

A programba a pályázók közül a legkiválóbb eredményekkel rendelkezők kerülnek be, akiket ötnapos nyári táborában lát vendégül a szakkollégium. Közülük a legjobbak egyszeri ösztöndíjat és szakkollégiumi tagságot kapnak.

A Szegedi Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja, nem véletlen, hiszen a kettő céljai egybeesnek. Az 1931-ben alapított kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon.

A pályázat leadási határideje: 2012. június 1., bővebb információ a kollégium honlapján: www.eotvos.u-szeged.hu.

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.