Bezár

Hírarchívum

Nyári egyetem: számítógépes modellezéssel vizsgálódnak

Nyári egyetem: számítógépes modellezéssel vizsgálódnak

2012. május 13.
1 perc

Globalizálódik az oktatás, népszerűek a nyári egyetemek. Az ilyen rendezvények sorát az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kémiai Informatika Tanszéke nyitja: május 14-től kanadai és európai hallgatókat látnak vendégül Szegeden.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az oktatás globalizációjával az angol nyelvű oktatás egyre fontosabbá válik a világon és ebből a folyamatból a magyar egyetemek sem maradhatnak ki. A május 14-én 14 órakor kezdődő Nyári Egyetem – amit az SZTE JGYPK Kémiai Informatika Tanszéke szervez – kanadai és európai hallgatók bevonásával, új módszereket használ, melyekben az oktatás és a kutatás együttes használata lehetővé teszi a hallgatói kreativitás kifejlődését.

2003-ban próbálták először megszervezni a Nyári Egyetemet. 2007-től minden évben életre hívja a programot az SZTE JGYPK Kémiai Informatika Tanszéke. A diákok eddigi kutatásaiból számos publikáció jelent meg nemzetközi folyóiratokban.

A Nyári Egyetem három magyar felsőoktatási intézmény (ELTE, SZTE, Semmelweis Egyetem) együttműködésének eredménye. A képzésben évről-évre résztvevő torontói diákok eredményeit kredittranszferrel a Torontói Egyetemre küldik. Ezt a magyar oktatási formát a világ 11. legjobb egyeteme elfogadja.

Az idei Nyári Egyetemen – az SZTE JGYPK Boldogasszony sugárút 6. számú épületében – számítógépes modellezéssel bioaktív molekulákat tanulmányoznak a hallgatók, és azt vizsgálják, hogy az oxidatív stressz milyen károkat okoz a molekulákban.

A május 14-én kezdődő programról további (angol nyelvű) részletek:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek