Bezár

Hírarchívum

Magyar győztes az V.Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen

Magyar győztes az V.Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen

2012. március 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának (SZTE ZMK) rendezvényén, az V. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen március 24-én győztest hirdettetek. Összesen 5 ország 21 fiatal zongoristája közül a nemzetközi zsűri Takáts Mártont ítélte a legjobbnak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Külföldön is elismert zenei szaktekintélyek előtt mérte össze tudását összesen 5 ország 21 fiatal művésze az V. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara (SZTE ZMK) által kétévente megrendezett rangos eseményen idén a magyar zsűritagok mellett marosvásárhelyi, salzburgi és temesvári „ítészek” döntöttek. A hazai versenyzők mellett japán, koreai, szerb és olasz részvevőkből állt a mezőny. A március 24-i döntőbe négyen jutottak be: a Korzó Zeneházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Gyüdi Sándor Liszt-díjas karmester vezényletével adhatták elő versenydarabjukat.

A jubileumi, idén 10 éves rendezvényen Takáts Márton bizonyult a legjobbnak, aki Liszt Haláltáncát adta elő a harmadik helyezett Horváth Benedekkel egyetemben. A második nhelyen Cho Younghoon végzett, tőle Liszt Esz-dúr zongoraversenyét értékelte a zsűri.

A három fiatal tehetség az értékes hangszervásárlási-utalványok mellett pódiumlehetőséget is nyert, hiszen a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny egyik kiemelt célja, hogy fellépési lehetőséghez juttassa a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatókat.

Az ötnapos rendezvény végén, március 25-én megemlékezést tartottak: a szegedi eredményhirdetést koszorúzás követte Bartók Béla nagyszentmiklósi szülőházánál és szobránál. A programot a Temes megyei városban gálahangverseny zárta a Nákó Kastélyban.

SZTEpress

Korábban írtuk:

Kihirdették a Bartók Béla Zongoraverseny döntőseit

Nemzetközi zsűri és külföldi versenyzők a Bartók Béla Zongoraversenyen

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek