Bezár

Hírarchívum

Rangos nemzetközi konferencia a válság hatásáról

Rangos nemzetközi konferencia a válság hatásáról

2012. március 05.
1 perc

A válság hogyan hat az Európai Unióra és tagállamaira? E kérdés megvitatására nemzetközi tanácskozást szervezett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara Pénzügyi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézete 2012. március 8-án és 9-én. A rangos kutatók álláspontjukat sajtótájékoztatón is ismertetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A válság következményei az Európai Unióban és tagállamaiban. Ez a témája annak a rangos nemzetközi tanácskozásnak, amelyet 2012. március 8-9. között hívott életre az SZTE Gazdaságtudományi Kara Pénzügyi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézete.

Az angol nyelvű konferenciát március 8-án 9 óra 30 perckor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, valamint Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nyitja meg az SZTE központi épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). Az itteni plenáris ülésen az európai szociális modell válságáról Fabian Zuleeg, az European Policy Centre brüsszeli elemzője tart nyitó előadást. A monetáris politikáról Massimo Rostagno (European Central Bank), az euro jövőjéről Darvas Zsolt, a brüsszeli Bruegel Intézet, és a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének kutatója mond véleményt. Ismerteti álláspontját Masahiko Yoshii (Kobe University), valamint Török Ádám (Pannónia Egyetem) és Kovács Árpád (SZTE, a Költségvetési Tanács elnöke) is.

A március 9-éig tartó tanácskozás 3 szekciójának az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza ad otthont. Körülbelül félszáz előadás hangzik el – többek között – a magyar versenyképességről, az EU költségvetési politikájáról.

További részletek: www.eco.u-szeged.hu/conference.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek