Bezár

Hírarchívum

Szakmai fórum az uniós válságkezelés lehetőségeiről

Szakmai fórum az uniós válságkezelés lehetőségeiről

2012. november 16.
2 perc

Válságkezelési modellek az Európai Unióban. Gazdasági növekedés és költségvetési szigor? címmel rendez konferenciát november 22-én az SZTE ÁJTK Európa-tanulmányok Központja és a EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európa-tanulmányok Központja és a EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda ismét olyan témát állít őszi konferenciájának középpontjába, mely nemcsak az egyes európai országokat érinti külön-külön, hanem az Európai Unió egészét.

Az Európai Unió és tagállamainak jövője nagyban függ attól, hogy miként tudja a jelenlegi válságot kezelni, hogyan tudja gazdasági helyzetét javítani. Egyesek szerint a költségvetési szigor gátja a gazdasági növekedésnek, míg mások úgy vélik, fiskális fegyelem nélkül nincs tartós és fenntartható GDP-bővülés. Milyen modellek léteznek a gazdasági válságból való kilábaláshoz? Erre és számos más aktuális, izgalmas kérdésre is keresik a választ előadóik segítségével. A november 22-én (csütörtökön) 9.30 és 13.30 között az az SZTE Rektori Hivatal dísztermében tartandó szakmai fórumra meghívott szakértők (vállalati vezetők, gazdasági-pénzügyi elemzők, egyetemi oktatók) beszélgetések keretében vitatják meg a téma kapcsán felmerülő problémákat és lehetőségeket, osztják meg a nézőközönséggel véleményüket, gondolataikat. A részletes programot az alábbi linken találhatják meg: http://www2.u-szeged.hu/etk/ed/letolt/2012/Konferencia_meghivo.pdf

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők az ed@eutk.u-szeged.hu e-mail címen vagy a 62/544-242-es telefonszámon jelentkezhetnek 2012. november 21-ig.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek