Bezár

Hírarchívum

2012. November

1 2 
2012. november 14.
1 perc

A borok szerelmesei találkoznak a Móra Ferenc Múzeumban 2012. november 17-én 15 órakor.

educatio

2012. november 14.
2 perc

2012. november 22-én nyílt napra várja a továbbtanulást tervezőket a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban 8:30-tól 15 óráig képzési kiállításon, kari tájékoztatókon mutatkozik be az SZTE.

2012. november 14.
2 perc

2012. november 22-én nyílt napra várja a továbbtanulást tervezőket a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban 8:30-tól 15 óráig képzési kiállításon, kari tájékoztatókon mutatkozik be az SZTE.

tehetseggondozo_kiemelt

2012. november 14.
4 perc

Szellemi tőkéjével támogatja a szentesi középiskolások továbbtanulási, majd elhelyezkedési esélyeit növelő kezdeményezést a Szegedi Tudományegyetem.

2012. november 14.
1 perc

Hogyan jött létre és milyen célokkal működik Magyarország második Konfuciusz Intézete? Kiderül a Stúdióbeszélgetések november 15-i adásában.

2012. november 13.
3 perc

Fővárosi és vidéki szakkollégiumok tagjai ismerkedhettek egymással egy kétnapos szegedi rendezvényen. A kapcsolatos elmélyítésén túl azt is célul tűzték ki, hogy tanuljanak egymástól.

2012. november 13.
3 perc

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének Szegedi Helyi Bizottsága hónapról hónapra szakmai programokkal és prevenciós rendezvényekkel segíti az SZTE diákjainak egészségmegőrzését.

2012. november 13.
3 perc

Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Szent-Györgyi Albert Napokat és társrendezvényét, a Richter Tudós Klubot. A rangos szakmai programra november 15-én (csütörtökön) és november 16-án (pénteken) kerül sor Szegeden.

2012. november 12.
3 perc

Milyen ruhában jártak, milyen körülmények között tanultak 90 vagy 70 évvel ezelőtt a szegedi egyetemisták? Milyen újságot olvastak és írtak a diákok? Ez is kiderül az SZTE Médiacentrum Sajtóklubjában. Az SZTE Rektori Hivatala átriuma kiállítási terében a múlt héten Vajda Tamás történész, november 13-án (kedden) 18 órától Ráczné Mojzes Katalin, a Klebelsberg Könyvtár egyetemi gyűjteményének vezetője mesél.

2012. november 12.
3 perc

Interaktív programok várták az érdeklődőket az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ által szervezett november 7-i esélyegyenlőségi napon.

2012. november 12.
2 perc

Hogyan reagál a magyar felsőoktatás a munkaerőpiac elvárásaira, milyen eszközei vannak a Szegedi Tudományegyetemnek a kibocsátott diplomák versenyképessé tételére, s mi alapján dönthet egy fiatal, itthon vagy külföldön vállaljon munkát? – ilyen kérdésekre keres választ a november 13-i szakmai fórum.

2012. november 12.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának szakemberei egyedülálló programot indítottak annak érdekében, hogy érdemben és jól működő klaszterek jöjjenek létre Magyarországon, illetve a dél-alföldi régióban.

2012. november 10.
2 perc

Tizenhárom kiemelkedő tudományos kötet és ezek szerzői részesültek 2012-ben az Akadémiai Kiadó nívódíjában, az elismeréseket adták át a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában.

egyetem_nap_kiemelt

2012. november 10.
7 perc

A Szent-Györgyi-év nemzetközi keretbe ágyazottsága szimbolikusan kifejezi a Szegedi Tudományegyetem misszióját – hangsúlyozta Szabó Gábor, az SZTE rektora az egyetemen napján rendezett ünnepi szenátusülésen.

2012. november 10.
1 perc

A diploma utáni lehetőségek és munkakeresés megkönnyítését szolgálja az SZTE ÁJTK Karrier Iroda általl szervezett november 13-i úgynevezett partnertalálkozó.

SZAB_kiemelt

2012. november 10.
9 perc

Az egészségügytől a környezetvédelemig számos területen ígér pozitív eredményeket a nanotechnológia, ám meglepő módon sem Magyarországon, sem az Európai Unióban nem állnak még elegendő mértékben rendelkezésre adatok a nanoanyagok környezetre és az élő szervezetekre gyakorolt hatásáról.

KKK_1109_kiemelt

2012. november 10.
5 perc

A több mint 3 milliárd forint összköltségvetésű, uniós támogatású projekt november 9-i zárókonferenciáján mind az öt alprogram ismertette két és féléves tudományos tevékenységét.

digitalizalas_kiemelt

2012. november 10.
4 perc

Három új repozitóriumot hozott létre az SZTE Klebelsberg Könyvtár. A digitális adatbázisok a kutatók, egyetem- és kultúrtörténészek mellett minden érdeklődő számára egyedülálló szolgáltatást nyújtanak.

diagnosztika_kiemelt

2012. november 09.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja november 7-én nyitókonferencián adott tájékoztatást diagnosztikus értékelő rendszerének továbbfejlesztéséről. Az eseménynek a Tisza szálló adott otthont.

2012. november 08.
2 perc

November 8. és 10. között rendezik meg a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának (PSAT) szervezésében a XI. Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciáját (PSAK) a Szegedi Tudományegyetemen.

2012. november 07.
1 perc

A Professzorok című filmsorozat célja, hogy vizuális eszközökkel megörökítse a szegedi egyetem professzor emeritáinak és emeritusainak élettörténetét. A sorozat 51. adásában Becsei József geográfus, a TTIK ma is aktív professzora meséli el történetét.

2012. november 07.
2 perc
Kiélezett meccsen szenvedett vereséget a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban a Kaposvár vendégeként.
2012. november 07.
4 perc

Idén októberben ünnepelte hatvanadik születésnapját Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol Tanszékének egyetemi tanára, az Angolszász irodalmak és kultúrák doktori program vezetője, a Hungarológia Tanulmányi Központ igazgatója. A professzor immár harmincötödik éve tanít a szegedi egyetemen.

2012. november 06.
2 perc

Két jeles eseménynek is otthont ad a héten a szegedi Eötvös Loránd Kollégium: bemutatkozik a Hermész csoport, a szegedi alkotók köre, mely kiállítást rendez a kollégiumban, valamint kétnapos országos szakkollégiumi találkozóra kerül sor színielőadással és Halloween-esttel.

TIK_kiemelt

2012. november 06.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából november 10-én 11 órától ünnepi szenátusülést tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében. 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban különleges koncert koronázza meg az idei egyetem napi ünnepet – a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert emléke előtti tisztelgésül.

sajtokiallitas_kiemelt

2012. november 06.
3 perc

Két részből álló tárlat villantja föl a szegedi egyetem ifjúsági szervezeteinek és a hozzájuk kötődő újságoknak a történetét az SZTE 17. Őszi Kulturális Fesztiválja és a Szent-Györgyi-emlékév programjaként.

BTK_100_eves_kiemelt

2012. november 06.
3 perc

A Bölcsészettudományi Kar 100 éves épülete címmel nyílt fotókiállítás november 5-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában. Szentgyörgyi Anna képein a legkülönbözőbb perspektívákból láthatjuk a szegedi egyetem bölcsészkarának otthont adó házat.

2012. november 04.
2 perc

Kálloy Molnár Péter is szerepel abban a dokumentumfilmben, melyet ezen a 45. héten mutat be a Telin TV. A film az 1941-es év egy szegedi vonatkozású tragikus eseményét dolgozza fel. Emellett a csatorna a Tudományegyetem és az Egész életen át… című egyetemi magazinokat ismétli.

temeto_diszhely_kiemelt

2012. november 03.
1 perc

A szegedi Belvárosi temetőbeli tudóspanteonban a november 7-én 14 órakor kezdődő, temetőkutató vezetésével tett sétán tehetik tiszteletüket az érdeklődők

Diagnosztikai_konferenciarol

2012. november 03.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja nyitókonferencián mutatja be a „Diagnosztikai mérések fejlesztése” című projektjét november 7-én, a Tisza Szállóban. A kutatócsoport tagjai áttekintik a projekt első fázisának eredményeit, és részletesen ismertetik a második fázis célkitűzéseit.

2012. november 03.
3 perc

Az SZTE Médiacentruma Sajtóklubot hív életre a kommunikáció iránt érdeklődő hallgatóknak, az újságíróknak. Az SZTE Rektori Hivatal épületének átriumában november 6-án 18 órakor induló sorozat első estjén Vajda Tamás, az SZTE Szaklevéltár vezetője a múlt század első felét is jellemzi, mikor azokról az ifjúsági, hallgatói szervezetekről beszél, melyek nevéhez az első egyetemi lapok megjelentetése fűződik.

koszoruzas_kiemelt

2012. november 01.
4 perc

A Szent-Györgyi-év kapcsán november 1-jén az SZTE és a városi önkormányzat képviselői rótták le kegyeletüket a Nobel-díjas tudós édesanyja,Szent-Györgyi Miklósné Lenhossék Jozefin sírjánál a Belvárosi temetőben.A tudóspanteonban a november 7-én 14 órakor kezdődő, temetőkutató vezetésével tett sétán tehetik tiszteletüket az érdeklődők

2012. november 01.
1 perc

Idén is megrendezi az SZTE a SANSZ-napot. (A képességek napja szeptemberi programját elmosta az eső.) A november 7-én 10-16 óra közötti programnak az SZTE Honvéd téri épülete ad otthont.

2012. november 01.
1 perc

Az SZTEtv Tudományegyetem című magazinját a Telin TV tűzi műsorára, majd nove,ber 5-től az SZTE www.u-szeged.hu honlapján is megtekinthető.

tfgt

2012. október 29.
1 perc

A SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke a 2012/2013-as tanévben középiskolásoknak szóló nemzetközi földrajzversenyt hirdetett.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek