Bezár

Hírarchívum

Az ápolás jelenéről és jövőjéről tanácskoznak Szegeden

Az ápolás jelenéről és jövőjéről tanácskoznak Szegeden

2012. október 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Ápolási Tanszéke által szervezett rangos, kétnapos konferenciára 6 országból csaknem 70 előadó érkezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 5-én és 6-án Szegeden rendezik a Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók X. Országos Konferenciáját. A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Ápolási Tanszéke által szervezett tudományos seregszemlének a József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont. A „Változó Világ – Változó Ápolás: Innováció és Tradíció” címet viselő konferencia hét neves szakmai személyiség plenáris ülésen elhangzó előadásával, valamint a csaknem 70 szerző tapasztalatait és eredményeit bemutató 50 előadással várja vendégeit.

Négy szekcióban zajlik majd a tanácskozás. A dolgozatok témakörei felölelik a magasan képzett ápolók biztonságos betegellátásban betöltött szerepének, az evidenciákon alapuló ápolási gyakorlat tapasztalatainak kérdéseit, továbbá az ápolás oktatását, mindennapi gyakorlatát foglalkoztató feladatok, a lehetséges megoldásokról alkotott elgondolások mellett EU-Atlantis megközelítésben a képzések átjárhatóságának és elfogadásának szempontjait. A plenáris ülések, valamint az ápolóképzés EU-Atlantis perspektívájának témakörében meghirdetett szekciók magyar és angol nyelvű kivetített párhuzamos fordítással támogatják a 6 országból (Észak-Írország, Finnország, Írország, Románia, Szerbia, USA) érkező előadókat és a téma iránt érdeklődő résztvevőket.

A program pénteken 10 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, majd 10.40-kor kerül sor a plenáris előadásokra, s 13 órától 16.30-ig zajlanak a szekcióülések. Másnap 9.10 és 10.10 között lesz a plenáris szakasz, 10.40 és 12.10 között hallgathatja meg a közönség a szekcióelőadásokat, valamint tekintheti meg a poszterbemutatókat.

További információk és a részletes program a www.etszk.u-szeged.hu oldalon.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek