Bezár

Hírarchívum

educatio

Minden tehetséges középiskolást vár az SZTE

Minden tehetséges középiskolást vár az SZTE

2012. október 31.
2 perc

Továbbtanulási, a 2013/2014-es tanévre szóló felvételi tájékoztató program-sorozatot szervez a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem. Az érdeklődő böngészhet az egyetem által nyújtott képzések között. Nemcsak az alapszakok sora, hanem a mesterképzés is megjelenik az SZTE kínálatában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felsőoktatásba belépni kívánók teljes körű tájékoztatást kaphatnak a Szegedi Tudományegyetemen induló képzésekről. Az SZTE beiskolázási szakemberei több helyszínen várják a jövendőbeli hallgatókat Szegeden és más városokban is.

Idén október 16-án a mesterképzések nyílt napján kezdődött a SZTE tájékoztató-sorozata. Októberben és novemberben az SZTE szakemberei sorra járják – Makótól Szekszárdig, Hódmezővásárhelytől Gyuláig – az dél-alföldi középiskolákat. Az SZTE központját jelentő Tisza-parti városon kívül 18 település szerepel a körút állomásai között. Például 2012. október 24-én Hódmezővásárhely, 25-én Gyula diákjai ismerkedhettek a szegedi továbbtanulási lehetőségekkel.

November 5-én Cegléd, 6-án Baja és Kalocsa, 7-én Szolnok, 8-án Orosháza és Békéscsaba, 9-én Csongrád és Szentes egy-egy középiskolája ad otthont az SZTE-bemutatkozónak. A békéscsabai, szekszárdi és kiskunfélegyházi pályaválasztási kiállításon is szerepel a szegedi egyetem.

Nagyszabású nyílt napra várja a Szegedi Tudományegyetem az érdeklődő és tehetséges középiskolásokat, a tanárokat és a szülőket november 22-én az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjába (Szeged, Ady tér 10.). További információ: www.u-szeged.hu/nyiltnap

A kezdeményezés határon túlra is elér, hiszen sok magyarországi iskola után 2013. január 23-án a szerbiai Zentán a Zentai Gimnáziumban és Szabadkán a Kosztolányi Tehetséggondozó Gimnáziumban is tájékoztatja az SZTE az érettségi előtt álló középiskolai tanulókat.

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara is szervez tájékoztatókat a továbbtanulást tervező diákoknak. Az SZTE-karok által szervezett nyílt napokra itt olvashat: http://www.u-szeged.hu/felvelteli/kari-nyilt-napok

2013. január 18-án és 19-én a Papp László Budapest Sportaréna Educatio kiállítása ad lehetőséget a szegedi egyetemnek is az újabb országos bemutatkozásra. Ezt követően, a beiskolázási road-show zárásaként, 2013. február 9-én nyílt napot rendez a Szegedi Tudományegyetem a Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) épületében, ahol a felvételire készülők minden kérdésre választ kapnak - többek között arra is: a továbbtanulónak miért érdemes az SZTE-t választania.

További információ: http://www.u-szeged.hu/felveteli

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek