Bezár

Hírarchívum

Díszdiplomásokat avattak az SZTE Bölcsészettudományi Karon

Díszdiplomásokat avattak az SZTE Bölcsészettudományi Karon

2012. szeptember 25.
2 perc

Az SZTE Bölcsészettudományi Kar avató tanácsa 2012. szeptember 22-én, az Auditorium Maximumban rendezett ünnepségen adta át díszdiplomáit. Az egykor itt végzett bölcsészeken és tanárokon kívül, a Köztársasági Ösztöndíjat elnyert hallgatók is részt vettek a rendezvényen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jelen és múlt találkozott a szegedi egyetem bölcsészkari ünnepségén, ahol díszdiplomával ismerték el a kar egykoron végzett diplomásainak évtizedes munkáját a tanári pályán és a bölcsészettudomány területén. A tanulmányaikban és tudományos tevékenységükben kiemelkedő mostani hallgatók az oktatásért felelős miniszter Köztársasági Ösztöndíjat adományozó levelét vehették át az ülésen. Csernus Sándor, az SZTE BTK dékánja és Pál József, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes köszöntötte az ünnepelteket.

Vas diplomáját otthonában vette át Papp Gyula, a Bölcsészettudományi Kar hatvanöt éve végzett tanára. Gyémánt diplomát végzésük hatvanadik évfordulóján Csekő Tiborné Karsányi Piroskának és Zombai Lászlónak adományozott az avató tanács. Az ötven éve diplomázott évfolyam huszonnégy tagja vehette át az Arany diplomát. A díszoklevelesek nevében Katona Irén Ildikó köszöntötte az ünnepelteket és hozzátartozóikat. Beszédében tanáraik mellett megemlékezett évfolyamtársukról, Kristó Gyula történészről, a József Attila Tudományegyetem prorektoráról, a Bölcsészettudományi Kar egykori dékánjáról is.

Ilyenkor lepereg az ember élete. Kellemes érzés visszatérni az egyetemre, hiszen nagyon kedves emlékek fűznek ide. Kívánom a mostani hallgatóknak is, hogy olyan kellemesen teljenek az egyetemi éveik, mint egykor nekünk!” – fogalmazott Pál József aranydiplomás.

5 alapszakos és 16 mesterképzésben tanuló hallgató vehette át a Köztársasági Ösztöndíjat adományozó levelet. „Nagy megtiszteltetésnek érzem, büszke vagyok magamra és hallgatótársaimra is, mert a bíráló bizottság tanulmányi teljesítményünk és egyéb tevékenységeink alapján érdemesnek talált bennünket a köztársasági ösztöníjra.” – mondta az ünnepség után a végzős régészet mesterszakos Miháczi-Pálfi Anett, aki tanulmányai mellett hallgatói közéleti tevékenységével nyerte el az ösztöndíjat.

B. T.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek