Bezár

Hírarchívum

piknik_szegy

Az európai együttműködés jegyében piknikeztek

Az európai együttműködés jegyében piknikeztek

2012. szeptember 22.
2 perc

Hotdoggal és kémiai kísérletekkel várták az érdeklődőket a József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti zöld területre szeptember 21-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

piknik2_szegyElső alkalommal rendezték meg szerte az Európai Unióban és a szomszédos országokban az Európai Együttműködés Napját, melynek egyik kiemelt eseményeként tudományos és üzleti piknikre csábították az érdeklődőket. A „Tudományos és Üzleti Piknik” a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott SCIENTSTU projekt záró rendezvényeként valósult meg. Az SZTE Média Centrumnak Gortva-Kónya Mónika projektmenedzser, a DEAK Zrt. munkatársa az egyéves projektről elmondta, a tudományos területen tanuló hallgatók számára üzleti tudást adtak át.

A TIK melletti parkban látványos, interaktív kémiai-fotonikai kísérletek zajlottak, melyek különösen sok fiatalt, kisdiákokat is vonzottak. Kipróbálhatták – sok más mellett – a láthatatlan tintát, a zselégyöngy-készítést, valamint a Vezúv-vulkánkitörést. A fotonikai sátor kivetője szivárványszínben úszott, többek között lézeres fényinterferencia és egyszerű optikai kísérleteket lehetett végezni. A Junior Achievement sátorban karriertréning-önismereti teszt és lufipárbaj is várta az érdeklődőket.

Az „Innovatív-IT sarokban”, illetve sátorban tehetséges IT-szakértőkkel, fejlesztőkkel lehetett megismerkedni, több mint tíz nemzetközi kezdő IT-vállalkozás osztotta meg tapasztalatait és mutatta be projektjeit. A határon-átnyúló együttműködés keretében magyar és román együttesek csináltak jó hangulatot. Romániából közel száz résztvevőt vártak az eseményre, melynek főszervezője a DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt. volt, együttműködésben a Szegedi Tudományegyetemmel, a West University of Timisoara (RO), Romanian Association of Electronic and Software Industries – Timisoara Branch (RO), Timisoara Software Business Incubator (RO), valamint a Junior Achievement Magyarország intézménnyel. Egyébként 204 helyi rendezvény és program várta az érdeklődőket Európa-szerte az Európai Együttműködés Napja alkalmából.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek