Bezár

Hírarchívum

Féláron látogathatják az SZTE-sek a Monroe-kiállítást

Féláron látogathatják az SZTE-sek a Monroe-kiállítást

2012. szeptember 14.
2 perc

A Marilyn Monroe hagyatékát bemutató kiállítás jövő hét vasárnapig, azaz szeptember 23-ig látogatható a Reök Palotában. Ezért a tárlat utolsó hetében kedden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói kedvezményes áron, 50%-os engedménnyel tekinthetik meg a szexszimbólum ruháit, személyes tárgyait, filmes dokumentumait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Monroe_selyemkontoseA filmcsillag halálának 50. évfordulóján rendezett Marilyn Monroe-kiállítás a végéhez közeledik a Reök Palotában. Ezért a szeptember 23-ig megtekinthető, a szexszimbólum hagyatékát bemutató tárlatot a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói 50%-os kedvezménnyel, 500 forintos jegyáron látogathatják jövő kedden, azaz 18-án.

A kiállításon Monroe, a Golden Globe-díjas amerikai színésznő és énekes legendája számtalan aspektusból tárul a látogatók elé. A XX. század filmtörténetének szerelmesei valódi kincsekre bukkanhatnak a szegedi Reök Palotában: eredeti filmes kéziratokra; forgatókönyvekre; produkciós költségeket taglaló kimutatásokra; a meglehetősen távolinak tűnő, 34. Oscar-díjátadásra szóló tagsági kártyára.
Mindemellett a fekete sifon koktélruha, a rózsaszín Pucci selyemfelső vagy a tyúklábmintás gyapjúszoknya minden bizonnyal a divatőrült hölgyeket is leveszi lábukról, hiszen igazi vintage darabokban gyönyörködhetnek.

A világ legnagyobb Monroe-gyűjteményének része ez az exkluzív kollekció, amely Ted Stampfer német magángyűjtőtől érkezett Szegedre. A híres Monroe-rajongó már 10 éves kora óta rabja a filmcsillagnak. Az ő jóvoltából, mielőtt még New Yorkba kerülne a kiállítás, szeptember 23-ig megismerkedhetnek a Reök Palota látogatói a törékeny nő intim környezetét felidéző, féltett kincseivel vagy éppen a bagatell, talán saját maga számára sem jelentős, mindennapi holmijaival. A tárlat közelebbi betekintést nyújt a filmcsillag és szexszimbólum életébe, aki sikeréről így vallott: „Tudtam, hogy a világ nyilvánossága elé tartozom, de nem azért, mert tehetséges vagy szép vagyok, hanem azért, mert soha semmi vagy senki máshoz nem tartoztam.”

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek