Bezár

Hírarchívum

egyetemi_kituntetettek_kiemelt

Szegedi Emlékérmet kaptak az SZTE állami díjazottjai

Szegedi Emlékérmet kaptak az SZTE állami díjazottjai

2012. szeptember 30.
2 perc

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetést kapott kutatók, oktatók a Szegedért Emlékérmet vehették át a városi közgyűlés szeptember 28-i ülésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szép hagyománnyá vált, hogy a szegedi közgyűlés nyilvánossága előtt köszöntik a város azon polgárait, akik az azt megelőző nemzeti ünnepen rangos állami díjban részesültek kimagasló tevékenységük elismeréseként. Augusztus 20-án is több köztiszteletben álló szegedi személynek, köztük a helyi tudományos, oktatási élet jeleseinek adományoztak kitüntetést. Nekik a szeptember 28-i közgyűlési ülésen Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében mondott köszönetet Botka László. A polgármester a Szegedért Emlékérmet is átnyújtotta a díjazottaknak.

A Szegedi Tudományegyetem oktatói, kutatói közül is többeknek gratulálhattak az ünnepségen a közgyűlés tagjai. Ahogy arról itt a www.u-szeged.hu-n beszámoltunk, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Fülöp Ferenc akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar korábbi dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár, Gábor Miklós, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar professor emeritusa, Hantos Zoltán, a z SZTE Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el Halász János, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszékének címzetes egyetemi tanárának munkásságát. Széchényi Ferenc-díjjal tüntették ki Barátné Hajdu Ágnest, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézet Könyvtár- és Múzeumpedagógiai Szakcsoportjának tanárát. A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta meg Papp Gyula Széchenyi-díjas farmakológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az SZTE Általános Orvostudományi Karának professor emeritusa, kutatóprofesszor.

 

SZTEinfo


Egyetemi kitüntetettek galéria
További képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek