Bezár

Hírarchívum

Az SZTE is részt vesz a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

Az SZTE is részt vesz a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

2012. szeptember 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem művészeinek, oktatóinak hangversenyei, estjei is gazdagítják a hagyományos őszi kulturális seregszemle műsorát a Tisza-parti városban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 3-án vette kezdetét vette a VIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október végéig tartó programsorozata az Új Zsinagógában. A Szegedi Zsidó Hitközség, az Alapítvány a Szegedi Zsinagógáért, a Szegedi Magyar-Izraeli Baráti Társaság és az Izreal Állam dél-magyarországi konzuli képviselete által megszervezett rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a szegedi zsinagóga és a vallási központ kulturális életét – húzta alá az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, tiszteletbeli konzul. A következő két hónapban hangversenyek, kiállítások, könyvbemutatók és izraeli vacsoraest várják az érdeklődőket.

A VIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programkínálatát a Szegedi Tudományegyetem művészeinek, oktatóinak fellépései, estjei is színesítik. Szeptember 3-án Klára Fenyő-Bachall (hegedű, USA) és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar habilitált intézetvezető főiskolai tanára, Maczelka Noémi (zongora) szonátaestje nyitotta a nagyszabású seregszemlét. Szeptember 19-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjén közreműködik Vizsolyi Lívia fagottművész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai docense. Október 10-én az SZTE Zeneművészeti Karának koncertjét hallgathatjuk meg, az esten Haydn, Dvorak, Widor, Bach művei csendülnek fel. Csanádi László orgonaművész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai tanárának hangversenyére október 24-én kerül sor. Az Olasz Kulturális Központban pedig október 29-én Carlo Michelstaedter A meggyőzés retorikája című könyvét Pál József, az SZTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, illetve Georgio Pressburger mutatja be.

A részletes programok: www.zsinagoga.szeged.hu

 

SZTEPress

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek