Bezár

Hírarchívum

Az élethosszig tartó tanulásról rendeznek konferenciát az SZTE-n

Az élethosszig tartó tanulásról rendeznek konferenciát az SZTE-n

2013. április 08.
1 perc

A felsőoktatás társadalmi elkötelezettsége az életen át tartó tanulásban – ez lesz a témája a MELLearN Felsőoktatási Hálózat az Életen át Tartó Tanulásért Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem közös szervezésében április 18-19-én megrendezendő 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Rektori Hivatalában tartandó megnyitón köszöntőt mond többek között Szabó Gábor, az SZTE rektora, Botka László szegedi polgármester, a rendezvény védnöke, Galambos Gábor, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, valamint Kálmán Anikó, a MELLearN Egyesület ügyvezető elnöke. A konferencián előadást tart többek között Klinghammer István, a felsőoktatásért felelős államtitkár és Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke.

 

A tudományos tanácskozás témája a felsőoktatás társadalmi elkötelezettsége az életen át tartó tanulásban mint felelősség és kitörési lehetőség. Az immáron kilencedik alkalommal megrendezendő fórum plenáris és szekció-előadásai három fő aspektusból tárgyalják a felsőoktatás és a szélesebb értelemben vett felnőttkori tanulás ügyét: minőség, finanszírozás és a nyitottság.

 

A konferencia illeszkedik a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz rendezvénysorozatába. Részletes program ITT vagy ITT http://www.u-szeged.hu/kultura/egyetemi-tavasz-2013

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek