Bezár

Hírarchívum

Előadások divatról, stílusról a Reökben

Előadások divatról, stílusról a Reökben

2013. április 18.
1 perc

„Nők korok szerepek öltözetek” címmel konferenciát hirdetett a Reök-palotába április 19-én, pénteken 14.30-tól az SZTE JGYPK stíluskommunikátor szak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen az idei év végzős hallgatói kilenc témakör érintésével vezetik be a konferencia közönségét a női öltözködés rejtelmeibe. A résztvevők megismerhetik azokat a nőket, akik a 18. századtól fogva öltözködésükkel nemcsak a divatra voltak nagy hatással, de a megszokott társadalmi rendet is felforgatták, fordulatot hozva ezzel a férfi és női szerepek tradicionális felosztásában. Láthatunk majd korhű jelmezben vonuló modelleket, hallhatunk a fűző testre gyakorolt káros hatásáról. Szó lesz a századforduló reform ruházatáról, az 1920-as években megjelenő „dolgozó nő” figurájáról. A jelenhez érkezve pedig megpróbálják megfejteni, hogy mitől válik stílusossá a 21. századi nő.

 

A konferencián nemcsak divattörténeti, hanem társadalomtörténeti érdekességeket is hallhatunk. Az előadások a történelem iránt érdeklődőknek is izgalmas perceket ígérnek. Az esemény mindenki számára nyitott és ingyenesen látogatható.

 

Bővebb információ: http://www.stiluskommunikacio.eu/?p=1669

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek