Bezár

Hírarchívum

A felnőttkori tanulásról tanácskoznak a szegedi konferencián

A felnőttkori tanulásról tanácskoznak a szegedi konferencián

2013. április 15.
2 perc

Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Lifelong Learning, azaz az élethosszig tartó tanulás mára egész Európában az egyetemes oktatás- és gazdaságpolitika szerves részét képezi. Ennek jegyében rendez április 18-án és 19-én szakmai fórumot Szegeden a MELLearn – Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért Egyesület. A konferencia elnöke Szabó Gábor, az SZTE rektora, fővédnöke pedig Botka László, Szeged város polgármestere.

 

Az esemény hazai és nemzetközi előadói a felsőoktatás és a felnőttkori tanulás témakörét veszik górcső alá a minőség, a finanszírozás és a nyitottság szempontjából. Előadást tart mások mellett Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke, Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Polónyi István, a Debreceni Egyetem és Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem professzora, illetve Németországból Dieter Dohmen, az FiBS – Institute for Education and Socio-Economic Research elnöke, valamint Anna Spexard a Humboldt Egyetem képviseletében.

 

Az április 18-i programok helyszíne az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.), az április 19-i tanácskozásokra az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (Szeged, Boldogasszony sugárút 6.) kerül sor. A plenáris ülés április 18-án 10 órakor kezdődik.

 

A konferenciáról további információ és a részletes program a www.mellearn.hu honlapon található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek