Bezár

Hírarchívum

Népszerű a Miró-kiállítás az OTDK-versenyzők körében

Népszerű a Miró-kiállítás az OTDK-versenyzők körében

2013. április 04.
2 perc

A XXXI. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció zsűrije, vendégei és az előadó hallgatók idén először a szegedi Dóm tér tövében, egy óriási fehér sátorban fogyaszthatták el reggelijüket, ebédjüket és vacsorájukat a rendezvény ideje alatt. A helyszínen faggattuk őket élményeikről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Arra voltunk kíváncsiak, interjúalanyaink mely rendezvényeket várták/várják leginkább a héten, illetve hogy a más városból érkezők hogyan töltik szabadidejüket Szegeden.

 

Először egy térképüket aktívan bújó párossal elegyedtünk szóba. Ránézésre tudtuk, nem szegedi hallgatókkal lesz dolgunk, de nem hittük, hogy egyikük, Nagy Katalin egyenesen Újvidékről, a helyi orvostudományi karról nevezett az OTDK-ra. Társa, Prókai Lilla Budapestről, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karáról jött. Bár Katalin a magyar határon túlról érkezett, korábbi tapasztalatai okán egyfajta idegenvezetőként szolgált Lillának, ugyanis tavaly már járt Szegeden, ezért a leghíresebb nevezetességeket jól ismeri. – Már voltam itt korábban is, de még nem töltöttem el Szegeden négy napot. Viszont tetszik a város. A Joan Miró-kiállítást fogom megnézni a Reök-palotában, a nevezetességeket már láttam. Az egyetemet szeretném jobban megismerni és a klinikákat mondta a www.u-szeged.hu-nak Katalin. Lilla nem sokkal ezelőtt futott be, de már elkezdte felfedezni a versenynek otthont adó települését, sétálgatott a Dóm téren. – Megnéztem a Miró-kiállítást is. Élek ezzel a lehetőséggel, ha már itt vagyok. Ma adok elő az OTDK-n, ezért most nincs sok időm, de ha végeztem, mindenképp meg akarom nézni a Tisza-partot is.

 

Következő interjúalanyaink a Miskolci Egyetemről érkeztek. Balogh Kitti és Leskó Melinda gyógytornászhallgatók két napja érkeztek Szegedre, ezért már nem annyira ismeretlen nekik a város. – Az időjárás borzalmas, de tetszik a település. A gálaestet vártuk leginkább és a saját előadásainkat tudtuk meg Kittitől. Melinda hozzáfűzte, már a díjátadó miatt is nagyon izgatottak.  – Egyelőre úgy tűnik, elnézünk a ma esti JATE-buliba is. Szeretnénk bemenni a dómba, ellátogatni a Kárász utcára, és megtekinteni Miró-kiállítást is.

 

A Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatóját, Fodor Gergelyt is megkérdeztük, mely programok tetszettek neki a legjobban, és szegediként hol tervezi kipihenni a hét fáradalmait. – A saját előadásomat vártam leginkább. Ugyanakkor a nyitógála is érdekes és élvezetes volt a Szegedi Nemzeti Színházban. A JATE-bulin még gondolkodom, meglátom, mennyire leszek még erre fogható – közölte.

 

Szöveg: Gaál Bernadett

Fotó: Szuda Sándor


OTDL_orvosi_ebed_galeria
A Dóm téren készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek