Bezár

Hírarchívum

Telemedicina a középpontban

Telemedicina a középpontban

2013. augusztus 03.
1 perc

Medikusok és informatikusok közös kurzusát hirdetik meg ősztől kísérleti jelleggel a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt előkészítendő a telemedicináról mint önálló diszciplináról nemzetközi konferenciát szervez 2013. augusztus 21-24. között az SZTE ÁOK Orvosi Informatikai Intézet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint félszáz külföldi és hazai kutató és egyetemi hallgató vitatja meg a telemedicina időszerű kérdéseit a JPEMS Alumni 2013 elnevezésű nemzetközi konferencián – tudtuk meg Bari Ferenc professzortól. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Orvosi Informatikai Intézete vezetőjének irányításával szervezik a 2013. augusztus 21-24. közötti, a telemedicina témakörére épülő programsort.

 

Önálló diszciplina az orvosképzésben a telemedicina? Erre a kérdésre is válaszol a JPEMS Alumni 2013 rendezvény. Mintegy 37 külföldi (francia, román, holland) és 9 magyar hallgató, továbbá osztrák, francia, román vendégelőadók és magyar szakemberek vitatják meg a telemedicina időszerű kérdéseit.

 

– Ősztől, kísérleti jelleggel, telemedicinai kurzust hirdetünk az SZTE Természettudományi és Informatikai Karával együtt – árulta el Bari Ferenc, az SZTE ÁOK Orvosi Informatikai Intézetét vezető professzor. A tervek szerint medikus és informatikát tanuló hallgatók közös projektterv alapján mélyednének el a telemedicina rejtelmeiben.

 

A telemedicina, illetve az e-egészségügy kérdése mintegy egy évtizede került az érdeklődés homlokterébe. Mi az a telemedicina? Erről a kérdésre is válaszol korábbi írásunk.

 

A JPEMS Alumni 2013 programja itt elérhető:

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek