Campus_Hungary_Csernus_Balogne_Pal_kiemelt

Campus Hungary ösztöndíjas börze lesz február 19-én az SZTE-n

Megkezdődött a jelentkezés a Campus Hungary külföldi ösztöndíjakra, a pályázatokat március 10-éig elektronikusan lehet benyújtani. Az SZTE-n nagyszabású rendezvény is segíti az érdeklődők tájékozódását.
A Szegedi Tudományegyetem polgárai számára is elérhetőek a Campus Hungary ösztöndíjak, melyek valódi mobilitási lehetőségeket kínálnak a világ minden tájára. Az aktuális (2013. április 30. és 2014. augusztus 31. közötti külföldi tartózkodásokra vonatkozó) pályázati fordulóban már nemcsak a hallgatók érintettek, hanem az egyetem oktatói és az adminisztratív munkatársai számára esély nyílik, sikeres pályázás esetén jelentős anyagi támogatást is biztosítva az egyéni, illetve csoportos külföldi szakmai utakhoz, tanulmányutakhoz, részképzésekhez.

 

Fontos tudni, hogy a a Campus Hungary (http://www.campushungary.hu) weboldalon máris megkezdődött a regisztráció. Érdemes tehát tanulmányozni a pályázati lehetőségeket, és felvenni a kapcsolatot a külföldi partnerekkel, illetve megkezdeni a pályázathoz szükséges formanyomtatványok beszerzését, hogy a pályázati időszak zárultáig (március 10-e éjfél) minden dokumentum feltöltése megtörténhessen. Akkor is tanácsos azonnal, tehát már most regisztrálni a Campus Hungary honlapján, ha a pályázati anyag még nem teljes, mivel a jelentkezés időpontja szerint is rögzítik a pályázókat, és előfordulhat, hogy túljelentkezés esetén a későn regisztrálók már csak tartaléklistára kerülnek. Jelentkezni egyébként kizárólag elektronikusan lehet.

 

A Campus Hungary ösztöndíjak pályázati felhívása az alábbi linkeken olvasható:

 

Campus Hungary Pályázati Felhívás konvergencia régiókban dolgozó adminisztratív személyzet számára

Campus Hungary Pályázati Felhívás konvergencia régiókban oktatók számára

Campus Hungary Pályázati Felhívás hallgatók számára

 

Ösztöndíjas börze Szegeden

 

A Campus Hungary február folyamán négy vidéki helyszínen tart ösztöndíjas börzét. A Szegedi Tudományegyetem február 19-én (kedden) 10 és 14 óra között ad otthont ennek a programnak a Rektori Hivatal (Dugonics tér 13.) földszinti két átriumában és előadótermében.

 

Az esemény 10 órakor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának köszöntőjével indul, majd a Campus Hungary ösztöndíjprogramról nyújt tájékoztatást a hallgatóknak, az oktatóknak és a felsőoktatási adminisztratív dolgozóknak Csonka Ildikó ösztöndíjreferens (Balassi Intézet), aTempus Közalapítvány szerepét mutatja be a Campus Hungary program megvalósításában Csernus Sándor, a Tempus Közalapítvány elnöke, egyéb ösztöndíj-lehetőségekről beszél Dobos Gábor (Tempus Közalapítvány), Hazai hallgatói és kutatói ösztöndíjak a Nemzeti Kiválóság Programban címmel ad elő Dános Zsolt szakmai vezető (Nemzeti Kiválóság Projektiroda), végül Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese is köszönti a résztvevőket.

 

11 és 14 óra között folyamatosan zajlik a kiállítók bemutatkozása (Átrium I.) és a konzultáció az információs pultoknál (Átrium I. és Átrium II.), melynek résztvevői: Campus Hungary (Balassi Intézet), Tempus Közalapítványm, Nemzeti Kiválóság Program (KIH) , SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda, SZTE EHÖK Külügyi Bizottság, ESN SZEGED (ERASMUS Student Network Szeged), Europe Direct Szeged, SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, SZTE Karrier Iroda.

 

A teázó szigeteknél a korábbi ösztöndíjasok kiscsoportos élménybeszámolóit hallgathatják meg az érdeklődők, illetve interkulturális játékokban próbálhatják ki magukat: lesz zászló-összerakó, memóriajáték, Európa-fal, Európa-puzzle, Európa-twister, társasjátékok, video- és slideshow az ösztöndíjasok élményeiből. Mindeközben 11.30-tól 12.30-ig kerekasztal-beszélgetést tartanak Kéri Barnabás moderálásával, korábbi ösztöndíjasok, egy oktató és egy karrier-tanácsadó főszereplésével, s ugyanekkor a földszinti 5-ös előadóban külföldi vendégtanárok tartanak angol nyelvű előadásokat.

 

A programot 12.30 és 13.30 között az Improvokál Társulat (Pécs) improvizációs játéka, majd 13.30-tól az Erasmus-hallgatók koncertje is színesíti.

 

SZTEinfo

Campus Hungary Program
Ösztöndíjas börze
2013. február 19., SZTE Központi Épület


09.30-09.55
Sajtótájékoztató
A Balassi Intézet, a Tempus Közalapítvány és a Szegedi Tudományegyetem
képviselői

10.00-10.05
Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának
köszöntője

10.05-10.15
A Tempus Közalapítvány szerepe a Campus Hungary
program megvalósításában
Dr. Csernus Sándor, a Tempus Közalapítvány elnöke

10.15-10.25
A Campus Hungary Ösztöndíj Program
Tájékoztató hallgatóknak, oktatóknak, felsőoktatási adminisztratív
dolgozóknak
Csonka Ildikó ösztöndíj referens, Balassi Intézet

10.25-10.35
Egyéb ösztöndíj-lehetőségek
Dobos Gábor, Tempus Közalapítvány

10.35-10.45
Hazai hallgatói és kutatói ösztöndíjak a Nemzeti Kiválóság
Programban
Dános Zsolt szakmai vezető, Nemzeti Kiválóság Projektiroda

10.45-10.50
A résztvevők köszöntése
Prof. Dr. Pál József, SZTE Nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese

10.50-től
Zenei betét az SZTE török Erasmus hallgatóinak előadásában


Folyamatosan zajló események 11.00-14.00 között
• a kiállítók bemutatkozása (Átrium I.)
• konzultációk kezdete az infopultoknál (Átrium I. és Átrium II.)
Campus Hungary (Balassi Intézet)
Tempus Közalapítvány
Nemzeti Kiválóság Program (KIH)
SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda
SZTE EHÖK Külügyi Bizottság
ESN SZEGED (ERASMUS Student Network Szeged)
Europe Direct Szeged
SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ
SZTE Karrier Iroda
•teázószigeteknél kis csoportos ösztöndíjas élménybeszámolók
• interkulturális játékok
• video- és slideshow a volt ösztöndíjasok élményeiből

11.30-12.30
Kerekasztal-beszélgetés
Moderátor: Kéri Barnabás
Résztvevők: volt ösztöndíjasok, egy oktató és egy karriertanácsadó

11.30-12.30
Külföldi vendégtanárok előadásai (angol nyelven)
Helyszín: földszint 5-ös előadó

12.30-13.30
Improvizációs játék a pécsi Improvokál Társulat előadásában

13.30
Erasmus hallgatók eseményzáró koncertje


Az esemény a Tempus Közalapítvány
és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája
társszervezésében valósul meg.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.



Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>