Bezár

Hírarchívum

A doni katasztrófáról online az Informatóriumban

A doni katasztrófáról online az Informatóriumban

2013. január 30.
1 perc

Egyedülálló módon, online előadásban számol be a magyar történelem egyik legsúlyosabb tragédiájáról a téma két szakértője február 8-án a Szegórában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén 70 éve annak, hogy a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg súlyos vereséget szenvedett a Don folyó partján. A második világháborús katasztrófa eseményei és az ahhoz kapcsolódó mítoszok a mai napig élénken foglalkoztatják a közvéleményt. A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriuma is felidézi a tragédiát: február 8-án (pénteken) 16 órai kezdettel a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvény keretein belül online előadást tart A Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg a Donnál 1942–1943 címmel. A doni katasztrófa hátterét és lezajlását a téma és a korszak két neves kutatója, Szakály Sándor történész (MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos tanácsadó, témacsoport-vezető) és Szabó Péter alezredes (HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum) mutatja be.

 

Az Informatórium egyébként egyfajta figyelemfelhívásnak is szánja ezt a programot – tudta meg az u-szeged.hu Rózsa Péter marketing-kommunikációs menedzsertől. A Szegedi Tudományegyetem disszeminációs tereként ugyanis – magyarázta – lehetőséget nyújtanak arra, hogy az oktatók egy-egy félévben az általuk meghirdetett kurzushoz vendégelőadót hívjanak, aki online kapcsolaton keresztül tarthatja meg óráját. Mindez új perspektívát nyithat az egyetem életében.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek