Bezár

Hírarchívum

Országos kiállításon és saját nyílt nappal is várja a felvételizőket az SZTE

Országos kiállításon és saját nyílt nappal is várja a felvételizőket az SZTE

2013. január 16.
2 perc

Január 18-án és 19-én a budapesti Hungexpo G pavilonjában rendezendő Educatio-kiállításon, február 9-én pedig a Szegedi Tudományegyetem főépületében tartandó nyílt napon tájékozódhatnak a felvételizők a szegedi egyetem képzési kínálatáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A továbbtanulást tervezők fiatalok számára egészen a jelentkezések március 1-jei lezárultáig naprakész információkat nyújt a Szegedi Tudományegyetem, segítve ezzel a tájékozódást és a döntést.

 

Az érdeklődők ezen a héten a budapesti Educatio-kiállításon találkozhatnak a Tisza-parti universitasszal. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjét idén január 18-án és 19-én (pénteken és szombaton) rendezik a Hungexpo G pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.). Az SZTE 72 négyzetméteres standján az intézmény mind a 12 kara képviselteti magát egy-egy pulttal. A felvételizők első kézből szerezhetnek információkat a szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény fakultásaival, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak minden kérdésükre. Lehetőség nyílik tájékozódni – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól. A Tisza-parti universitas bemutatkozó területén parkol majd a Mérnöki Kar pneumobilja is, mely tavaly aranyérmes lett az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen, a sűrített levegővel hajtott, saját tervezésű és kivitelezésű járművek megmérettetésén. A Gyógyszerésztudományi Kar közreműködésével, a Szent-Györgyi-emlékévre utalva, C-vitamint ajándékoznak a szervezők az érdeklődőknek, akik SZTE-s post-itet, ceruzát és sok más apróságot is hazavihetnek emlékbe. Tavaly nagy sikert aratott a Gazdaságtudományi Kar macija, így idén is fotózkodhatnak vele a felvételizők.

 

A budapesti Educatio kiállításról, az ottani SZTE-stand látogatóiról, kérdéseikről, az érdekességekről a  www.u-szeged.hu online tudósítással jelentkezik. A kiállításról bővebb információ: http://kiallitas.educatio.hu

 

A múlt évhez hasonlóan – a sikerre való tekintettel – idén is lesz SZTE-s nyílt nap február hónapban. Február 9-én (szombaton) 9 és 14 óra között Nyílt napra és Szülői értekezletre várja az érdeklődőket az egyetem. A Szegedi Tudományegyetem főépületében (Szeged, Dugonics tér 13.) szintén mind a 12 kar bemutatkozik. A diákok a rendezvényen segítséget kapnak a jelentkezési lap kitöltéséhez, informálódhatnak az egyetem képzéseiről, a hallgatók költségtérítését segítő, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról. A felvételizők szüleit, valamint a továbbtanulást tervező alsóbb éveseket, továbbá a középiskolai tanárokat is szeretettel várják.

 

Regisztráció és bővebb információ a nyílt napról: http://www.u-szeged.hu/nyiltnap



 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek