Bezár

Hírarchívum

Campus Hungary: második helyen az SZTE

Campus Hungary: második helyen az SZTE

2013. július 30.
1 perc

A Campus Hungary harmadik fordulójában összesen 187 külföldi ösztöndíj-lehetőséget nyertek el a Szegedi Tudományegyetem polgárai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lezárult a Balassi Intézet által kiírt és koordinált Campus Hungary ösztöndíjpályázat harmadik fordulója. A program egyetemi hallgatók, oktatók és adminisztratív dolgozók számára egyaránt kínált külföldi lehetőségeket a 2013/2014-es tanévben megvalósuló részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányútra. A Szegedi Tudományegyetem polgárai megőrizték aktivitásukat – derül ki a június 5-én zárult harmadik kör összesítéséből. Az SZTE mind a beadott, mind az elnyert pályázatok tekintetében a második helyen végzett, csak a Debreceni Egyetem előzte meg – emelte ki Balogné Molnár Gabriella, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője, a Campus Hungary program koordinátora.

 

Az adatok elemzése azt mutatja, az úgynevezett konvergencia (vagyis Budapesten kívüli) régióból 996, míg a Közép-Magyarország régióból 980 pályázat érkezett. Az előbbi körben a csoportos tanulmányút (275) és az oktatói rövid tanulmányút (240), valamint a rövid tanulmányút (190) bizonyult a legnépszerűbbnek. A Campus Hungary Ösztöndíj Bizottság a konvergencia régióból beadott pályázatok 81 százalékának (szám szerint 802) támogatásáról döntött.

 

A Szegedi Tudományegyetemről 213 pályázat érkezett, ennél több a régióból csak a Debreceni Egyetem polgáraitól futott be (311). A bizottság határozatának értelmében 114 SZTE-s hallgató, 53 oktató és 20 adminisztratív dolgozó szerezhet külföldi tapasztalatokat. A 187 nyertes pályázatnál szintén csak a DE mutathat fel többet, 269-et.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek