Bezár

Hírarchívum

Július 10-ig lehet módosítani a felvételin

Július 10-ig lehet módosítani a felvételin

2013. július 09.
3 perc

Július 10-ig módosíthatnak jelentkezési sorrendjükön a felvételizők, eddig pótolhatják hiányzó dokumentumaikat is. Aki az SZTE-re jelentkezik, garantáltan az ország egyik legjobb képzőhelye mellett dönt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felvételi eljáráshoz hiányzó dokumentumokat július 10-ig lehet feltölteni a Felvi.hu-n. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban.

 

Új képzést már nem lehet megadni

Az adatmódosítás határideje is július 10. – változtathat a felvételiző például személyes adatain is, ha idő közben például elköltözött. Fontos azonban, hogy a jelentkezési sorrenden is lehet még változtatni. Az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre jelentkezők egyelten alkalommal változtathatják meg a jelentkezési sorrendjüket az e-felvételiben. A jelentkezéskor megadott szakokat lehet előrébb vagy hátrébb sorolni a listában, új képzést viszont már nem lehet megjelölni. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendjét fogja látni az e-felvételi felületén.

 

Miért érdemes az SZTE-t választani?

Számos nemzetközi és hazai felmérés rangsorolja a legkülönbözőbb szempontok szerint a felsőoktatási intézményeket, ám egy közös van bennük: a fővárosi egyetemek mellett – egyetlen vidéki universitasként – a Szegedi Tudományegyetem mindegyiken ott van a legjobbak között. Nemcsak a HVG vagy a Heti Válasz listáin értek el idén is kiemelkedő eredményeket a szegedi képzések, de ami talán még hangsúlyosabb: a világ egyetemeinek 2003 óta összeállított, nagy presztízsű sanghaji ranglistáján (Academic Ranking of World Universities; Jiao Tong University) az Eötvös Loránd Tudományegyetem mellett csak és kizárólag a Szegedi Tudományegyetem szerepel folyamatosan a legjobb ötszázban az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertsége, tudományos súlya alapján. A világ legkiválóbb 501-550 egyeteme közé helyezte az SZTE-t a brit Quacquarelli Symonds cég is friss rangsorában (QS World University Rankings), ahol a szegedi a legjobb magyarországi universitas. Ebben a felmérésben kiemelt szempont a friss diplomásoknak a munkaerőpiacon való érvényesülése, valamint a munkaadók véleménye a vizsgált egyetemeken folyó munkáról.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a Szegedi Tudományegyetem az elmúlt évek, évtizedek során valamennyi karán, intézetében, tanszékén komoly hangsúlyt fektetett a gyakorlati oktatás fejlesztésére. A Bölcsészettudományi Kar huszadik születésnapját ünneplő kommunikáció szakja például hazánk legkomolyabb múltra visszatekintő képzése ezen a területen, és szoros kapcsolatban áll az egyetemi sajtóval: az SZTE Médiacentrum valamennyi ágban – nyomtatott, online, elektronikus – folyamatos gyakorlóterepet biztosít az itt tanuló diákoknak. Az Általános Orvostudományi Karon pedig éppen most adtak át egy modern Skills-központot. Az országban egyedülálló berendezésekkel (például fejlett virtuális oktató szimulátor) ellátott centrumban a legmodernebb technikával felszerelt, élethű, beszélő, síró, vérző szimulációs bábuk akár szívrohamot vagy sokkot kapnak, elsőrangú szimulációs helyzetet teremtve a gyakorlati képzéshez. Tovább szemezgetve a sorból: a Mezőgazdasági Kar saját tangazdaságot üzemeltet, míg az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak a szerteágazó együttműködési megállapodások keretében lehetőségük nyílik ügyvédi irodákban, biztosítóknál, közigazgatási szerveknél vagy éppen bíróságoknál gyakorlatozni.

 

A ponthatárok kihirdetése

Fontos dátum július 24-e este is, hiszen ekkor hirdetik ki a szeptemberben induló képzések ponthatárait. Ezekről informálódni lehet a Felvin, a Felvi Facebook-oldalán és az okostelefonokra letölthető alkalmazásukkal is.

 

A felvételi módosításáról további részletek:

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/julius10_dokumentumpotlas_sorrendmodositas

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek