Bezár

Hírarchívum

Megérkeztek az SZTE Védelmi Iroda járőrrobogói

Megérkeztek az SZTE Védelmi Iroda járőrrobogói

2013. július 04.
1 perc

Robogókkal gazdagodott a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóságának Védelmi Irodája. Az új járőrszolgálati járművek gyorsabb közlekedést tesznek lehetővé az egyetemi épületek között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Célunk, hogy a jó időben a belvárosban, az egyetemi negyedben egy üzemvitel szempontjából hatékony és gyors egység dolgozzon az épületek között, melynek tagjai például a nyári bezárás ideje alatt könnyen és gyorsan tudják a bezárt épületeinket biztosítani, a járőrszolgálati feladatokat ellátni – nyilatkozta a robogók bemutatásán az u-szeged.hu-nak Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója.

 Vedelmi_iroda_jarorrobogok

A beruházásra körülbelül egy évet kellett várnia a főigazgatóságnak, s teljes mértékben saját bevételi keretekből nyílt rá lehetőség. A GMF járőrszolgálati személyzetéből négyen teljesítenek majd robogós szolgálatot, napi két váltásban 7-16 óra között. Abban az esetben, ha éjszaki ügyeletre lesz szükség, esetleg a gépkocsit – mely értékszállítást is végez – kell helyettesíteni, a motorok szintén is bevethetők. Matuska József, az SZTE Védelmi Iroda vezetője elmondta, távlati céljaik között szerepel a gépkocsicsere is.

 

A GMF robogósaival július 1-jétől találkozhatunk a közutakon. Feladataik sokrétűek: egyetemi épületek zárása, nyitása, ezen épületek biztosítása, valamint riasztás esetén egyéb védelmi feladatok ellátása.

 

Gaál Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek