Bezár

Hírarchívum

„Nagyköveteket” keres a Provice Kft. a GTK-n

„Nagyköveteket” keres a Provice Kft. a GTK-n

2013. július 15.
2 perc

Tíz évre visszanyúló együttműködést ápol a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a Provice Kft.-vel. A kooperáció újabb mérföldkőhöz érkezett: az üzleti tanácsadó cég ismét ösztöndíjakat alapított a karon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

gtk provice 02A Provice Kft. az egyik legtöbb ösztöndíjat meghirdető vállalkozás az SZTE GTK ösztöndíjprogramjában. A több mint tíz éve tartó kooperáció, a karral, a hallgatókkal való elégedettség eredménye – emelte ki Vilmányi Márton. Az SZTE GTK dékánja július 11-én írt alá újabb megállapodást a Provice Kft.-vel. Pomázi Gyula ügyvezető az aláírási ceremónián elmondta: egy évvel ezelőtt alapították meg első ösztöndíjaikat a karon, most következik a program második fordulója. Az előző évben három egyetemista tanulmányait támogatták, akik hosszú kiválasztási folyamat után nyerték el a támogatást. Az ügyvezető igazgató kiemelte: a hallgatók pozitív hozzáállásának és együttműködő készségének köszönhetően a közös munka már-már gyakornoki szintű együttműködésként zajlott. Éppen ezért a cég nem szeretné elveszíteni a három eddig támogatott hallgatót, sőt, újabb feladatot is bízna rájuk: „legyenek ők a Provice Kft. 'nagykövetei' a karon.” Segítségükkel szeretnék kiválasztani azt a három elsőst, akiket szeptembertől támogatnak, sőt az idősebbek mentorként is támogathatják a gólyákat, elősegíthetik a hallgatók együttműködését a céggel, később pedig csoportos feladatokat is kaphatnak.

 

Pomázi Gyulától megtudtuk: a cég többek között a Mercedes körüli fejlesztések koordinációjával és projektportfólió-kezelésével foglalkozik. Mivel céljuk, hogy a régióból találjanak friss munkaerőt, olyan új kollégákat, akik be tudnak kapcsolódni a fejlesztési feladatokba, úgy döntöttek, hogy együttműködnek a GTK-val.

 

A támogatás az Ökonómia Alapítványon keresztül jut majd el a hallgatókhoz. Farkas László, az alapítvány elnöke elmondta: céljuk a kiváló képességű, de korlátozottabb anyagi helyzetű hallgatók támogatása. Az alapítvány immáron húsz éve törekszik erre, továbbra is örömmel fogadják a cégek, szervezetek támogatását.

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek