Bezár

Hírarchívum

Ösztöndíjat alapított a Lapcom Kft. a GTK-n

Ösztöndíjat alapított a Lapcom Kft. a GTK-n

2013. július 23.
1 perc

A Délmagyarország napilapot kiadó Lapcom Kft. alapított ösztöndíjat július 22-én a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

koti_zoltanEgyüttműködési keretszerződést írt alá egy új ösztöndíj alapításáról Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Kóti Zoltán, a Délmagyarország napilapot is kiadó Lapcom Kft. kiadóigazgatója a kar főépületében. Az ösztöndíjjal egy hallgató tanulmányait támogatja a cég két féléven keresztül.

 

Kóti Zoltán a cégek társadalmi felelősségvállalását hangsúlyozta az aláírási ceremónián. – Mióta a felsőoktatás finanszírozása nehéz helyzetbe került, azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek lehetőségük van, kötelességük az ilyen kezdeményezések mellé állni – fogalmazott a kiadóigazgató, aki szerint fontos ilyen segítséggel lehetővé tenni azt, hogy minden olyan szakon, amelyen a finanszírozás átalakult, továbbra is megfelelő számú szakembert képezhessen a magyar felsőoktatási rendszer.

 

A vállalkozások által alapított ösztöndíj a GTK jellegzetessége. Tavaly 40 megállapodás született, a 2013/2104-es tanévre további 40 új ösztöndíjat indítanak. Vilmányi Mártontól megtudtuk: az ösztöndíjprogrammal a legtehetségesebb hallgatókat támogatja a gazdaságtudományi kar vállalati, intézményi, illetve alapítványi partnereivel. A közelmúltban kötött ilyen megállapodást a karral többek között a PannonSafe Kft. és a Provice Kft. is.

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek