Bezár

Hírarchívum

Pótfelvételi: Szegeden 9 karon és a tanárképzési központban

Pótfelvételi: Szegeden 9 karon és a tanárképzési központban

2013. július 29.
2 perc

2013. augusztus 12-ig lehet pótfelvételizni. A Szegedi Tudományegyetem 9 kara és Tanárképzési Központja várja a jelentkezőket. „Nem érdemes egy évet kihagyni és várni, az SZTE-diploma jó belépő a munkaerőpiacra” – érvel a továbbtanulás mellett Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pótfelvételivel a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre azok is bejuthatnak, akiket a megjelölt szakok egyikére sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy eddig még nem jelentkeztek továbbtanulni. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 13 képzési területen hirdet pótfelvételit, összesen 10 ezer 807 helyre várják a jelentkezőket.

– A mostanra kialakult szabályok szerint a második körben költségtérítéssel kínált SZTE-szakokra érdemes jelentkezni, hiszen itt minőségi képzést kap a továbbtanuló. Az SZTE-diplomával könnyű elhelyezkedni a munkaerőpiacon, igazolják a felmérések – érvel Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese a pótfelvételi mellett.

Az SZTE 9 kara (ÁJTK, BTK, ETSZK, GTK, GYTK, JGYPK, MGK, MK, TTIK) és az egyetem Tanárképzési Központja összes meghirdetett képzési formájára nappali tagozatra 5 ezer 138, míg a munka mellett is elvégezhető esti és levelező munkarendre 5 ezer 381, a GTK-n távoktatásra 288 pótfelvételiző jelentkezhet. Több karon hirdetnek felsőfokú szakképzési lehetőségeket is. Az önköltségi díj összege félévente a 130 ezer forinttól a 300 ezer forinton át a gyógyszerésznek készülőknél kért 750 ezer forintig terjed.

Mesterszakra – többek között tanárnak – is lehet jelentkezni. Az SZTE 6 kara (ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, MK, TTIK) hirdet továbbtanulási lehetőséget az alapképzésen túljutott hallgatóknak – félévente 225-350 ezer forint közötti önköltségi díjért.

Részletek: http://www.u-szeged.hu/potfelveteli-szte

– A legjobban tanuló önköltségi díjas hallgatók számára adott a lehetőség, hogy majd átkerüljenek állami ösztöndíjas helyre, ha teljesítik az ehhez szükséges feltételeket – emlékeztet a rektorhelyettes.

Pótfelvételivel jelentkezni egyetlen képzésre lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2013. augusztus 12-ig. Az e-felvételi jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 14-ig hitelesíteni is kell az ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A ponthatárokat előre láthatólag 2013. augusztus 29-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A további tudnivalókat részletezi a www.felvi.hu.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek