Bezár

Hírarchívum

Július 1-jén Semmelweis nap, az egészségügyben munkaszüneti renddel

Július 1-jén Semmelweis nap, az egészségügyben munkaszüneti renddel

2013. június 29.
1 perc

A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe lett július 1-je. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Ekkor minden évben a munkaszüneti napnak megfelelő rendben dolgoznak az egészségügyben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B §. alapján 2011. január 1. napjától kezdődően az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően minden év július 1. napja (mely 2013-ban hétfői napra esik) „Semmelweis Nap”, amely munkaszüneti napnak minősül – tudtuk meg Pál Attilától, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökétől. Így 2013. július 1-jén a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében munkaszüneti napra vonatkozó munkarend szerint történik a betegellátás.

 

A Semmelweis nap munkaszüneti nappá történő nyilvánítása „az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését, presztízsének emelését szolgálja" – fogalmaztak a jogszabály elfogadásakor.

 

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ami 2001 óta munkaszüneti nap, így sok egészségügyi dolgozónak már eddig is munkaszüneti nap volt ez a nap. Ekkor zárva tartanak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, vagyis például a minisztériumok, a közigazgatási hivatalok, a megyei önkormányzati hivatalok, a polgármesteri hivatalok, az okmányirodák, az adóhivatalok, az Országos Egészségügyi Pénztár és az ÁNTSZ is.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek