Bezár

Hírarchívum

Közeleg az SZTE Alma Mater Weekend

Közeleg az SZTE Alma Mater Weekend

2013. június 18.
3 perc

Idén június 22-én és 23-án aktív családi és egyéb szabadtéri programokkal várja az SZTE Alma Mater „öregdiákjait” és egyetemi polgárait. A hétvégére filmvetítéssel és sportnappal is készülnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Családi filmvetítés

Az Alma Mater Weekend két napon át tartó programsorozata június 22-én, szombaton veszi kezdetét, 14 óra 30 perckor a Belvárosi Moziban. Az egyetem egykori, jelenlegi polgárai és családjaik a Lotte és a Holdkő titka című mesefilmet nézhetik meg kedvezményesen, ha előzetesen Alma Mater-tagkártyát igényeltek.

 

Sportolni egész nap

Június 23-án, vasárnap már a mozgásé lesz a főszerep. A reggel 9 órától tartó helyszíni regisztrációt követően a szervezők közös bemelegítéssel tornáztatják meg az elgémberedett sportolni vágyókat. A Hattyas sori sportközpontban egyszerre több helyszínen zajlanak majd a különböző sportolási lehetőségek, ahol edzők tartják fitten a kiérkező vendégeket. A klasszikusnak számító foci, tollas és tenisz mellett extrém sportokat is ki lehet majd próbálni: ilyenek lesznek a TRX, a falmászás, az íjászat, a turulozás (röptenisz), a nordik walking (síjárás) vagy a petanque. A kevésbé kalandvágyó hölgyeknek pilatesszel és zumbával kedveskednek, a kisgyermekes anyukákat pedig csiri-biri tornára várják. Az izgő-mozgó gyermekeknek játékos programokat tartogatnak a rendezvény animátorai, akik többek között különféle sorversenyekkel készülnek, de ugrálóvárat, valamint kézművessátrat is felállítanak. Hanga Ági az egészen piciket játszószőnyeggel, a kamaszokat pedig könyvbemutatóval és interaktív papírszínházi produkcióval várja. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete arcfestéssel új külsőt varázsol a vidám gyerekarcokra, de ugyancsak a logójukkal ellátott sátorban várják az étel és ruházati adományokat.

 

Akik sportolnak, meg is éheznek. Az Alma Mater vasárnapra ezért bográcsfőző versenyt hirdetett az egyetem karai között. A nap végén zsűri dönti el, ki a legjobb a főzés tudományában, az elkészült finomságokból pedig az első 200 regisztráló ingyen fogyaszthat.

 

A segítség olykor négy lábon érkezik

Erdélyi Noémi terápiás kutyavezető a nap folyamán előadást tart kutyaengedelmességből és ügyességi feladatokból az Aurora Segítőkutya Alapítvány ebeivel. A feladatok ismeretében a nézők közül bárki kipróbálhatja, hogyan tud irányítani akadályversenyen egy ilyen négylábút, de akár meg is simogathatják, szeretgethetik az állatokat. A segítő foglalkozások ezzel azonban nem érnek véget: a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 10 órától több órán keresztül az érdeklődők rendelkezésére áll és esetkocsi-bemutatót is tart.

 

Újra bemutatkoznak az SZTE pneumobiljai

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara már több alkalommal is sikereket ért el az általuk tervezett és fejlesztett, sűrített levegővel hajtott járművekkel, az úgynevezett pneumobilokkal. A weekenden látható lesz a szegedi MKLaren csapat járgánya is, amivel idén májusban, Egerben szereztek aranyérmet. Akik nem csak külsejükben szeretnék megcsodálni ezeket a gépeket, azok felmerülő kérdéseire Péter Szabó István, az MK Folyamatmérnöki Intézetének adjunktusa válaszol.

 

A hétvégi rendezvények ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, melyre egészen június 21-ig van lehetőség a www.sztealmamater.hu oldalon.

 


SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek